5 důvodů, kvůli kterým kupujeme nový telefon

LOBLAW COMPANIES LIMITED – The Mobile Shop

Trh chytrých telefonů v dnešní době doslova překypuje obrovskou spoustou přístrojů od nejrůznějších značek a jejich koupě tak není nikterak těžkou disciplínou. Zatímco pro někoho může být koupě nového telefonu pravidelnou roční či dvouletou rutinou, jiní se jí však bojí „jako čert kříže“. Pojďme se nyní společně podívat na 5 věcí, kvůli kterým nejčastěji kupujeme nový telefon.

1) Náš současný telefon je zastaralý

Chytré telefony se vyvíjejí stále rychleji a takřka není dne, kdybychom se nedočkali oznámení nějakého nového modelu. Tento rychlý vývoj však často může znamenat, že zařízení, které jsme zakoupili teprve nedávno, se může snadno stát zastaralým. Tento fakt můžeme určitou dobu přehlížet a oželet tak některé nové funkce. Po delší době je však zakoupení nového smartphonu nutností, neboť je ukončena podpora našeho současného zařízení ze strany výrobce a my se tak setkáme s nefunkčností řady aplikací a služeb.

Screen-Shot-2011-12-06-at-4.11.37-AM

2) Náš stávající telefon se porouchal

Jedním z dalších důvodů, kvůli kterým jsme nuceni si pořídit nový telefon, je závada na tom současném. Často se bohužel stává, že záruční oprava nebývá uznána nebo nám ochranná záruční lhůta krátce před poruchou vypršela. V takových případech bývá oprava často velice nákladná a s ohledem na pořizovací cenu a stáří telefonu se jednoduše nevyplatí. Proto naše kroky nezřídka vedou do nejbližšího obchodu se smartphony.

315015_10151100070502850_1204357206_n

3) Nový model v naší oblíbené značky

Řada z nás má svého oblíbeného výrobce, pro někoho je to Samsung a pro jiného zase např. Huawei či Sony. Jak je dobře známo, tito výrobci často dodržují trend vydávání jednoho modelu spadajícího do určité řady každý rok. Spousta uživatelů tak často sáhne po inovovaném modelu své oblíbené série s ročním nebo dvouletým rozestupem. V tomto případě bychom však vždy měli myslet na to, zda se nákup vylepšené novinky opravdu vyplatí. V době vydání jsou povětšinou ceny vysoké.

4) Chci vyzkoušet něco jiného

Někteří z nás se rozhodnou pro koupi nového telefonu i přesto, že ten současný nám v podstatě vyhovuje a nemáme tak žádný vážný důvod pro změnu. K té nás vede prostá a přirozená touha vyzkoušet něco jiného. Řada z nás tuto situaci zažila při přechodu na operační systém Android, ke kterému nás vedla právě již zmíněná touha okusit něco zcela odlišného.

5) Zajímavá recenze

Také zajímavá recenze nás může navnadit na koupi nového telefonu. Spousta z nás si totiž jistě někdy při čtení zajímavé recenze říkala „Ten telefon prostě musím mít!“ Nebojte se tak nechat se inspirovat některým z našich podrobných testů zařízení, které pro vás pravidelně připravujeme.

telefon - recenze Huawei Ascend Mate 7

Co vás vedlo k tomu, koupit nový telefon?

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)