Telefon HTC One 2 (HTC M8) – souhrn spekulací

HTC-M8-press-render-made-1

Od představení nového HTC One 2 nás dělí pouze hodiny. Je proto na čase, abychom si dali dohromady informace, které o nové vlajkové lodi dosud známe. Jaký bude telefon HTC One 2? Má šanci porazit Samsung Galaxy S5?

Design – kovová kráska

Loňské želízko v ohni, povedený smartphone HTC One, oslnil velkou část trhu především svou konstrukcí. Na rozdíl od plastové konkurence byl totiž zhotoven z kovového materiálu, který naplnil přístroj luxusním nádechem. Rovněž design vybočil ze zajetých kolejí, za což tchajwanský výrobce sklidil povětšinou chválu. A nástupce?

htc_one_2_sense_60

Jak vidíte, HTC opět vsází na stejný koncept a „dvojka“ bude velmi podobná. Podle všeho bude ovšem ještě „kovovější“ – HTC chce tuto vlastnost ještě více zdůraznit, což chválíme. Velikost samotného přístroje trochu naroste, o což se zaslouží především větší 5″ displej. Drobná změna nastává v případě ovládání telefonu – senzorová tlačítka vystřídají softwarová na displeji.

Němečtí kolegové udělali poměrně dlouhý první pohled na tento telefon ještě před představením. Jsou na něm demonstrovány některé nové funkce a samotný systém.

http://youtu.be/vEB10wqk1X4

Dvojice fotoaparátů zaujme

Již první úniky zařízení naznačovaly, že se zády telefonu není něco v pořádku – pravidelně se zde objevovala jedna „díra“ navíc. Vše se vysvětlilo – nové HTC One přijde se dvěma fotoaparáty na zadní straně. K čemu je tento koncept dobrý? Podle všeho by mohl druhý fotoaparát pomáhat při ostření, druhou možností je tvorba 3D efektu, který lze na fotografie aplikovat. Díky dvěma fotoaparátům by měl být přístroj schopen rozeznat popředí a pozadí a fotku dodatečně rozmazat na přání uživatele. Na detailnější popis funkcí či názornou ukázku si ale budeme muset počkat.

htc-one5

Samotná aplikace se také dočkala vylepšení a nabízí již konečně režim 360° Panorama. Prostředí pro fotografování má HTC již od Sense 4 velmi povedené. Nezmínili jsme dosud pojem UltraPixel (fyzicky „velké pixely“ ve snímači), kterým se HTC loni velmi chlubilo. Počítá se s tím, že vylepšená verze bude dostupná i u nového HTC One. Jen doufáme, že to dopadne lépe než v případě loňského modelu, který zpočátku provázely problémy s kvalitou fotografií.

Hardwarová výbava nepřekvapí

Po stránce hardwaru se HTC pouze dotáhne na konkurenci, která již své modely představila. Nikoho tak nepřekvapí, že hnacím motorem bude čtyřjádrový Snapdragon 801 (MSM8974AB) od společnosti Qualcomm. Paměť RAM dosáhla hodnoty 2 GB, což by mělo být stále dostačující. První výrazná změna přichází s interním úložištěm – nové HTC One dostává podporu paměťových karet. Kapacita interního úložiště činí 16 GB, ale je možné, že se později dočkáme i modelů s větším úložištěm.

Snapdragon-Chip-with-Dragon

Displej povyrostl o 0,3″, rozlišení ale zůstalo stejné. Je nutno mít na paměti, že část displeje ukrojí softwarová tlačítka. Z obrázků je patrné, že se opět dočkáme kvalitních stereo reproduktorů (předpokládáme tedy, že budou minimálně tak kvalitní jako u HTC One).  Příliš nepotěší kapacita baterie – 2600 mAh. Nový hardware si řekne o spoustu energie, baterie s kapacitou pod 3000 mAh tak nejspíše nezaručí rekordní výdrž.

 

Specifikace v bodech

  • Displej: 5palcový s rozlišením 1920 x 1080 pixelů (441 ppi).
  • Procesor: čtyřjádrový Snapdragon 801 (MSM8974AB), 2,3 GHz.
  • GPU: Adreno 330.
  • RAM: 2 GB.
  • Vnitřní úložiště: 16 GB + microSD karta.
  • Baterie: 2 600 mAh.
  • Přední fotoaparát: 5 Mpx.
  • Rozměry: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm.
  • Váha: 160 gramů.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Systém Android 4.4 s nadstavbou Sense 6.0

Čistý Android nečekejme. Není důvod, abychom si mysleli, že společnost HTC neobohatí svůj nový přístroj nadstavbou Sense, která do značné míry Android upravuje. Zatímco u starších přístrojů tchajwanské společnosti jsme Sense pochválit nemohli, již model HTC One se Sense 5 ukázal, že i nadstavba může být šikovná a nenásilná. Velmi odlehčené Sense v páté verzi se nám líbilo a vypadá to, že podobné hodnocení si zaslouží i šestá verze. Alespoň z uniklého videa se zdá, že bude velmi podobná předchozímu Sense. Přibyla šikovná pohybová gesta, která umožní například odemknout telefon či rychle spustit fotoaparát. BlinkFeedu se autoři nového telefonu nevzdali, bude navíc vylepšen. Největších změn se dočkala nabídka Nastavení a aplikace pro fotoaparát. Video rovněž naznačilo, že se pod kapotou skrývá Android ve verzi 4.4.2.

htc htc

http://youtu.be/HEfwE8W2_J0

First Look: Sense 6 (Android 4.4.2) from the HTC M8 on the HTC One (M7)

First Look: Sense 6  (Android 4.4.2) from the HTC M8 on the HTC One (M7)

Oficiální představení již 25. března a „online“

Od představení nás dělí pár hodin – nový bitevní křižník od HTC bude představen již 25. března, tedy zítra. Představení vypukne na akcích v Londýně a New Yorku ve 4 hodiny odpoledne našeho času. HTC potěšilo všechny fanoušky zprávou, že bude celá akce vysílána i na internetu. Představení nového modelu HTC One 2 budeme tedy moci sledovat i z pohodlí domova. Přímý přenos najdete na našem webu či oficiálních stránkách.

htc-one-h1

Cena zatím s otazníkem

Zpočátku se zdálo, že za novinku zaplatíme opravdu hodně. Poslední zprávy ovšem naznačují, že cena nového modelu by se měla podobat ceně originálního HTC One v době uvedení. Počítáme tedy okolo 17 000 Kč, ale uvidíme, zda nás HTC nakonec nepřekvapí.

HTC One 2 by se mělo dostat do prodeje opravdu bleskově – dokonce podle některých spekulací pár minut po oficiálním představení. Tato zpráva se ale netýká našeho trhu, a tak můžeme pouze doufat, že se dočkáme brzy.

htc_one_2_ico

Má HTC One 2 šanci obstát?

HTC dostalo hozenou rukavici – největší sok, Samsung, sklidil za svůj nový model Galaxy S5 spíše negativní ohlas. HTC se tak může novým modelem blýsknout a nastartovat úspěšné prodeje. Máme ovšem trochu obavy – HTC již loni představilo skvělý produkt, ale s marketingem to bylo úplně obráceně, čemuž bohužel odpovídají i prodeje.

Těšíte se na nový model HTC One 2?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)