Sony představila flashdisk „2 v 1“ pro telefony, tablety i počítače

sony_flash_ico

Japonská společnost Sony představila neobvyklý doplněk pro telefony a tablety s Androidem – flash disk „dva v jednom“, který je plně kompatibilní s USB 2.0 a micro USB. Na jedné straně je běžné USB, na druhé straně pak microUSB, který lze zasunout do standardního konektoru v telefonu/tabletu. Vše se přitom vešlo do velmi kompaktního rozměru, který není o mnoho větší než oba konektory dohromady. Oba konektory jsou chráněny víčkem před poškozením, prachem a nečistotami, navíc kovové tělo zařízení je dostatečně odolné, aby vydrželo každodenní používání.

Pro snazší ovládání z telefonu si uživatelé mohou z Obchodu Play stáhnout bezplatnou aplikaci File Manager, která jim pomůže snadno prohledávat obsah uložený na různých zařízeních, stejně jako kopírovat, mazat, přehrávání a třídit soubory.

Praktický gadget tak dovoluje ukládat a kopírovat soubory mezi počítačem a Androidem bez nutnosti připojení k Wi-Fi nebo kabelem. Praktických využití je celá řada – flashdisk může posloužit jako rozšíření malé interní paměti na telefonech bez podpory paměťových karet, nebo k přenosu dat z telefonu do dalších zařízení, rychlé a snadné zálohování, sdílení a ukládání obsahu bez použití USB kabelu. Možnost připojení disku k telefonu a tabletu najde využití i při sledování filmů nebo poslechu hudby.

Flashka bude fungovat na zařízeních s Androidem 4.0 až 4.3 podporujících režim USB OTG. podpora pro Android 4.4 KitKat sice byla ohlášena, ale bude prý přidána o něco později. Flashdisk je vyráběn ve třech barevných provedeních: černé, bílé a fialové, stejně jako vlajková loď Xperia Z1.

Příslušenství by se na pultech prodejen mělo objevit v lednu příštího roku, přičemž k dispozici budou varianty s 8, 16 a 32 GB paměti. Ceny jsou stanoveny na 19,99 dolarů, 29,99 dolarů a 62,99 dolarů (asi 399/599/1259 Kč bez daní a cla).

Na tomto příslušenství vidíme jediný potenciální nedostatek – jistě by bylo ještě lepší, kdyby výrobce nabízel i varianty s podporou USB 3.0.

Další informace o tomto zajímavém produktu jsou k nalezení na oficiální stránce.

Zdroje: Mobil Telefon, Android Police, Sony Blog a tisková zpráva Sony.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)