Aplikace Shift – neomezená úprava fotografických filtrů na Androidu

Shift_ico

Aplikací, které nabízejí možnost použití různých filtrů pro úpravu fotografií, je v obchodu Google Play opravdu vysoké množství. Pouze několik z nich však nabízí možnost úpravy samotných filtrů dle potřeby uživatele. Jedna z těchto aplikací je Shift. Pojďme se krátce podívat na to, jak tato aplikace funguje a jestli stojí za to ji stáhnout a využívat.

Aplikace Shift v obchodu Google Play 4

Po nainstalování a otevření aplikace se otevře rovnou hlavní obrazovka, která vám nabídne úpravu demo fotografie. Na vrchní levé straně je umístěno logo aplikace Shift, které nemá žádnou funkci. Na první pohled může působit jako menu, které se v aplikaci však vůbec nenachází. Na pravé vrchní straně je umístěno tlačítko pro pořízení, nebo načtení fotografie z galerie, tlačítko pro exportování a sdílení obrázku a odkaz na Instagram Shiftu, krátké info o aplikaci a nápověda.

Aplikace Shift v obchodu Google Play 1

Pod vrchní lištou se nachází samotná fotografie, kterou budete moci upravit. Pod touto fotografií jsou umístěny vaše uložené filtry, možnost zpět, tlačítko s náhodným filtrem a hvězda pro uložení upraveného filtru. Ve spodní části se dále nachází bílý posuvník, který určuje sílu daného filtru, a barevný posuvník, který mění barevnost efektu.

Screenshot_2014-12-27-19-33-19

Princip úpravy je velmi jednoduchý. Po načtení požadované fotografie si vyberete z nabídky dostupných efektů, které se náhodně mění spodním tlačítkem pro náhodný výběr efektu. Jakmile se vám bude některý z efektů líbit, tak si budete moci pomocí spodních posuvníků určit sílu a barevnost efektu a pomocí tří bodů na obrázku budete moci tento efekt omezit pouze pro část fotografie, rozptýlit ho, nebo naopak koncentrovat a podobně. Možnosti vlastních úprav jsou velmi rozsáhlé a mnohonásobně přesahují funkčnost ostatních aplikací v obchodu Google Play.

Screenshot_2014-12-27-19-36-28

Pokud si vlastní filtr nastavíte a budete si ho chtít uložit pro pozdější použití, budete tak moci učinit pomocí zlaté hvězdy ve spodní části. Jednotlivé uložené efekty se nacházejí v podobě bublinek pod fotografií.

Jakmile dokončíte úpravu fotografie, tak budete moci kliknout na tlačítko export, díky kterému si budete moci obrázek uložit do paměti zařízení, přepsat původní obrázek, nebo ho rovnou sdílet vašim kamarádům.

Screenshot_2014-12-27-19-45-30

Shift – ukázka použití

Shift – Play Store preview

Shift - Play Store preview

 

Verdikt

Aplikace nabízí rozsáhlé možnosti vlastní úpravy některého z nabízených efektů. Bohužel se nejedná o neomezené možnosti, jak je mnohdy prezentováno, ale i tak je funkčnost o mnoho širší než u ostatních aplikací podobného druhu. Shift je dostupný v obchodu Google Play zcela zdarma, proto ho nezbývá nic jiného než doporučit k vyzkoušení.

Shift
Shift

Nalezli jste uplatnění pro aplikaci Shift?

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)