Jak sledovat Hru o trůny a další seriály v Androidu (tipy pro začátečníky)

serialy v mobilu

Velké displeje mobilních telefonů či tabletů dnes velmi častou slouží jako plocha pro sledování oblíbených seriálů a filmů na cestách. V základu si ovšem většina zařízení s Androidem neporadí s přehráváním všech videí a stejné je to i s titulky. Pojďme si v dnešním článku představit několik šikovných aplikací, které vám s tím pomohou.

Přehrávač videí – nezbytný základ

Každý přístroj s Androidem je v základu vybaven přehrávačem, který si poradí s větším počtem formátů videa. Bohužel v drtivé většině případů jsou možnosti těchto přehrávačů omezené a neporadí si ani zdaleka se všemi formáty videí. Jak tedy pohodlně přehrávat seriály? Základem je šikovný přehrávač. V naší redakci vede velmi povedený přehrávač MX Player, který si poradí téměř se všemi seriály, zvládne navíc i titulky, hardwarovou akcelerací a nabídne zkrátka vše, co budete k přehrávání potřebovat.

Telefon-Motorola-Moto-E-aplikace-MX-Player

Na trhu ale samozřejmě existují i další přehrávače, které seriály přehrají rovněž výtečně:

Jak na titulky?

Nejnovější díly seriálů jsou povětšinou v angličtině a čeští uživatelé se musí spokojit s českými titulky. Ty jsou na internetu ke stažení jako samostatné soubory, které lze poté otevřít ve výše vypsaných přehrávačích. Dnes jsou to povětšinou soubory s příponou .srt. Největší databáze českých titulků se nachází na serveru titulky.com, kde můžete najít titulky i k obrovskému počtu seriálů.

TIP

Pokud soubor s titulky pojmenujete až na příponu stejně jako film, přehrávač otevře titulky automaticky po spuštění filmu.

Dalším užitečným pomocníkem může být aplikace Obstarejte si titulky!, která prohledá váš mobilní přístroj na videosoubory a najde automaticky vhodné titulky ze serveru Open Subtitles.

Get Subtitles
Get Subtitles

Torrenty – snadný způsob stahování souborů

Stahování torrentů již dávno není výsadou pouze stolních počítačů a notebooků. Se stahováním souborů tímto způsobem si dnes poradí i přístroje s Androidem, stačí k tomu pouze šikovná aplikace. Doporučit můžeme například uTorrent či BitTorrent®.

serialy android torrent

Stahování torrentů může být nelegální

České zákony umožňují stahovat filmy a seriály z internetu, už ale nesmí být dále jakýmkoliv způsobem sdíleny. 

BitTorrent®- Torrent Downloads
BitTorrent®- Torrent Downloads
µTorrent®- Torrent Downloader
µTorrent®- Torrent Downloader

Aplikace CSFD.cz – najděte nové seriály

V případě, že se vám podaří dokončit všechny série vašeho oblíbeného seriálu, můžete „zalovit“ po nových inspiracích na serveru CSFD.cz. Pro ještě jednodušší přístup můžete využít aplikaci pro Android, která vám pohodlně a rychle naservíruje žebříčky nejlepších seriálů, kde si jistě vybere každý, a obrovskou spoustu dalších informací.

Jaké díly jsem již viděl? Kdy vyjde další epizoda?

V momentě, kdy začnete sledovat více různých seriálů zároveň, může se stát, že se začnete ztrácet v tom, které díly jste již viděli a které zbývají. Stejně tak není skoro v moci člověka sledovat, kdy vycházejí nové díly a série. Výbornou pomůckou tak může být aplikace SeriesGuide, do které lze ukládat informace o zhlédnutých dílech a rovněž vám dokáže prozradit, kdy vycházejí nové díly vašich seriálů.

SeriesGuide: show manager
SeriesGuide: show manager

Máte další tip na aplikace, které vám usnadní sledovat seriály v mobilním přístroji s Androidem?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (31)