Samsung odkládá Tizen, Androidu stále věří

OS tizen cover

Na svém vlastním operačním systému pracuje Samsung již několik let. Nevypadá to sice, že by v blízké či vzdálené době měl překonat OS Android nebo jej rovnou vymazat ze světa, přesto chtěl korejský výrobce v Rusku a Indii uvést telefon Samsung Z obsahující zmíněný OS Tizen. Stát se tak mělo v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku, což je právě teď. K uvedení ovšem nedošlo, Samsung pouze uvedl, že potřebuje více času k vylepšení celého ekosystému. Pod tímto vyjádřením se může skrývat snaha přilákat více vývojářů, aby uživatel v obchodě s aplikacemi nenašel pouze pár položek. Kampaní pro podporu vývojářů již mobilní gigant předvedl několik, avšak kde nejsou uživatelé, není ani příliš developerů.

OS Tizen

O novém termínu vydání firma neprozradila nic. Těžko tedy soudit, jaké další plány s OS Tizen má. Doménou tohoto systému tak zůstávají chytré hodinky řady Samsung Gear.

Samsung Gear 2 Neo vodotěsnost

Zdroj: PhoneArena.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)