TOPlist

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition se objevil na webu Android.com

galaxy-s5-google-play-edition

Již poměrně dlouho očekávaný telefon Samsung Galaxy S5 Google Play Edition (GPE) se opět objevil na webu. Tentokrát na oficiální stránce OS Android, která byla nedávno aktualizována v souvislosti s vydáním nové verze 5.0 Lollipop. Na obrázku níže můžete několikrát vidět telefon Galaxy S5 a ze snímku lze usuzovat, že na zařízení běží nejnovější Android bez grafické nadstavby či jakéhokoli zásahu výrobce.

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition se objevil na webu Android.com Samsung Galaxy S5 Google Play Edition se objevil na webu Android.com

Čistý operační systém je přitom společným rysem řady Google Play Edition. Zařízení Galaxy S4, HTC One a HTC One M8 v provedení GPE jsou oblíbenou volbou zákazníků, kteří nechtějí levnější Nexusy, ale hledají „vlajkovou loď“ s oficiálním čistým Androidem. Kromě Galaxy S5 jsou na obrázku všechny současné telefony a tablety řad Nexus a Google Play Edition.

Je to Samsung Galaxy S5 Google Play Edition? Je to Samsung Galaxy S5 Google Play Edition?

O vydání vlajkové lodi Samsungu v této edici se mluví poměrně dlouho a mohli jsme zaznamenat již několik úniků, naznačujících přípravu této verze. Například koncem dubna byl v nabídce zařízení GPE zaměněn obrázek Galaxy S4 za snímek Galaxy S5 (viz aktualita Samsung Galaxy S5 Google Play Edition se blíží každým okamžikem), nicméně pravděpodobně se tehdy jednalo o fotomontáž. Přesto, že od představení původního modelu uplynulo již více než půl roku, varianty s „čistým firmwarem“ jsme se stále nedočkali.

Koncem dubna byl v nabídce zařízení GPE zaměněn obrázek Galaxy S4 za snímek Galaxy S5 Koncem dubna byl v nabídce zařízení GPE zaměněn obrázek Galaxy S4 za snímek Galaxy S5

Otázkou je, kdy bychom se Galaxy S5 GPE mohli dočkat. Možná je tím správným okamžikem právě vydání nové verze Androidu, čili v nabídce Obchodu Google Play bychom mohli „es pětku“ najít již v následujících týdnech. Můžeme předpokládat, že z hlediska výbavy by se jednalo o standardní Galaxy S5, nabízející 5,1″ SuperAMOLED displej s rozlišením 1080 x 1920 obrazových bodů, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8974AC 801, 2 GB operační paměti, 32GB interního úložiště, slot pro paměťovou kartu microSD, 16MPx fotoaparát, 2800mAh baterii a samozřejmě, Android 5.0 Lollipop. Bohužel pro nás – v Česku Google nákup hardware přes Obchod Play zatím nedovoluje.

Co myslíte: jedná se o chybu, nebo se v dohledné době v nabídce objeví Galaxy S5 GPE? Nebo nás Google jenom tak škádlí? Co myslíte: jedná se o chybu, nebo se v dohledné době v nabídce objeví Galaxy S5 GPE? Nebo nás Google jenom tak škádlí?

Co myslíte: jedná se o chybu, nebo se v dohledné době v nabídce objeví Galaxy S5 GPE? Nebo nás Google jenom tak škádlí?

Zdroje: Mobil Telefon, GSM Arena, Android, GottaBeMobile, Android Community, Geeky Gadgets.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)