S aplikací AnyTimer již nikdy nezapomeňte na své léky

Android_Alarm

Spousta z nás dnes využívá svůj mobilní telefon také jako parťáka, který nám připomíná důležité události. Standardní kalendář či budík však nemusí být na připomínání důležitých věcí úplně optimální, a tak si pojďme ukázat aplikaci, jejíž upozornění rozhodně nezmeškáte. Kdy jít k doktorovi? Kdy zavolat tchýni? Kdy si vzít ten a ten prášek? AnyTimer napoví!

AnyTimer

Nedávno jsme si představili originální budík v článku Barevný budík, který prostě musíte mít – Timely Alarm Clock, dnes si představíme další zajímavou aplikaci. V čem vyniká? Oproti obyčejné události v kalendáři nabídne detailnější nastavení opakování, dokáže přidat více časů upozornění pro jednotlivý den a dává uživateli volnost v nastavení vyzvánění. Skvěle se tak hodí například pro připomínání léků, kdy nám zobrazí i popis (vybraný prášek) a dá se nastavit na více časů v jednom dni. Součástí aplikace je také jednoduchý intervalový časovač, který nám umožní nastavit určitou událost, která se v daném intervalu opakuje – skvělé například při grilování, kdy nám telefon pravidelně oznámí čas otočení masa na rožni.

Screenshot_2013-08-28-20-56-16

Základní obrazovka

Po spuštění aplikace na nás čeká seznam vytvořených časovačů, který je standardně seřazen podle času. Podle ikonky lze vycítit, který z časovačů patří mezi intervalové a který mezi denní. Číslo v závorce nám oznamuje počet opakování, zaškrtávátkem můžeme budík dočasně deaktivovat.

Screenshot_2013-08-28-20-51-30

Horní lišta nabízí ještě 4 možnosti – přístup do nastavení, možnost změřit řazení časovačů, vytvoření nového časovače a info o aktuální verzi.

Screenshot_2013-08-28-20-51-54

Vytvoření časovače

Časovač vytvoříme poklepem na ikonku plusu v horní liště (druhá ikona zprava). Aplikace nám hbitě zobrazí nabídku, o jaký časovač máme zájem. Na výběr jsou dva – intervalový a denní.

Screenshot_2013-08-28-20-52-07

Intervalový

Již podle názvu tušíme, že tento časovač funguje na jednoduchém principu opakování po určitém intervalu. Vytvoření intervalového časovače nabídne několik voleb.

Screenshot_2013-08-28-20-52-56

V první řadě volíme název časovače a poznámku – obojí se zobrazí při zobrazení události. Důležitý je také start události, kde volíme datum a čas. Nejdůležitější je možnost Nastavit interval, jejíž název vystihuje rovněž funkci.

Screenshot_2013-08-28-20-53-26

Velice šikovná je volba skončit po x opakováních. Nastavit můžeme také druh upozornění – celé okno s detaily a zvukem, nebo pouze upozornění v notifikační liště a zvukový doprovod. Skladbu pro upozornění lze volitelně změnit pomocí volby Zvuk.

Screenshot_2013-08-28-20-53-35

A zbývá poslední krok – volbou Uložit budík přidat do seznamu a aktivovat jej.

Denní

Druhou možností je denní časovač. Ten umožní nastavit upozornění pouze v určité dny, navíc přidat více časů pro jeden den.

Screenshot_2013-08-28-20-54-22

Nastavení opakování, výběr upozornění a zvuků zůstává stejný jako v předchozím případě.

Screenshot_2013-08-28-20-54-15

Nastavení

Poslední naší zastávkou bude sekce Nastavení, do které vstoupíme první ikonkou zleva. Najdeme zde několik voleb, kterým patří zvýšená pozornost. Můžeme totiž aplikaci říci, že si přejeme zapojit také LED diodu či vibrace k upozornění, případně nastavit předvolené typy zvuku a notifikace a další.

Screenshot_2013-08-28-20-54-32

Závěr

Aplikace splňuje přesně to, co slibuje – snadno a jednoduše dokáže naplánovat opakovaná upozornění, která jsou obohacena popisem, názvem budíku a nechybí ani nastavení vlastního zvuku. Velice se nám líbil jednoduchý a přehledný kabátek, který způsobil, že se aplikace velmi snadno ovládá. Trochu nám chyběla možnost odstranit reklamu, nebo jsme ji alespoň nikde nenašli. Za verzi, kterou jsme testovali, tedy nezaplatíte ani korunu a přitom nabízí velmi šikovné funkce, které ocení například ti, kdo potřebují každý den vědět, kdy a jaké prášky vpravit do těla.

AnyTimer Pill Reminder
AnyTimer Pill Reminder

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)