TOPlist

Prodej telefonu Xiaomi Mi3 se Snapdragonem 800 odložen

xiaomi-mi3-08

Čínská společnost Xiaomi představila na začátku září model Mi3, který – opět – šokoval svět. Tento přístroj totiž představuje to nejlepší na poli mobilních telefonů, čemuž ovšem neodpovídá cena – drží se v přepočtu pod 10 000 Kč. Mi3 byl uveden ve dvou variantách s rozdílným čipsetem – Snapdragon 800 od Qualcommu a Tegra 4 od Nvidie. Verze s Tegrou 4 by se měla začít prodávat již 15. října, ale nás spíše zajímá řešení od Qualcommu, neboť to disponuje podporou WCDMA sítí, které jsou také v našich končinách. A zde přichází smutná zpráva – začátek prodeje tohoto přístroje byl odložen.

Problém nastává s procesorem Snapdragon 800, který si oproti konkurenci povýšil na vylepšenou verzi MSM8974AB (oproti MSM8974), a zatím není podle slov Xiaomi připraven. Výhoda, kterou tedy Mi3 má (vyšší výkon oproti konkurenci) se rázem stala nevýhodou, neboť „obyčejná“ verze Snapdragonu 800 se již prodává.

Zatím nebylo upřesněno, jak moc se prodej této verze zpozdí, ale doufejme, že se to brzy dozvíme a zároveň nás Xiaomi nenechá dlouho čekat.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

zdroj: androidheadlines.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)