TOPlist

Na opravy mobilních telefonů padnou každý rok astronomické částky

opravy cover

Dotykové telefony s velkým displejem znamenaly přelom, co se odolnosti jednotlivých zařízení týče. I když své telefony většinou bedlivě strážíme a snažíme se, aby se jim nic nestalo, čas od času dochází k nehodám se šťastným, či méně šťastným koncem. Stačí trocha neopatrnosti a rozbitý displej (pravděpodobně nejčastější „úraz“) je na světě. Na opravy tak každoročně padnou nemalé částky.

htc one opravy

Studie od společnosti SquareTrade ukazuje, jak je to s opravami mobilních telefonů ve Velké Británii. Britové během posledních dvou let za opravy svých komunikátorů utratili 8 miliard dolarů. To dělá 127 dolarů (2 700 Kč) na osobu a rok.

opravy telefonů

I další fakta jsou zajímavá. Celých 37 % Britů svůj telefon během posledních dvou let nějakým způsobem poškodilo. Počítá se vše od rozbití displeje až po utopení ve vířivce. 27 % obyvatel Anglie pak nepoužívá žádný ochranný kryt či pouzdro. A 7 % iPhonů ve Spojeném království má aktuálně rozbitý displej.

Podařilo se vám u vašeho smartphonu rozbít displej nebo jej jinak poškodit?

Zdroj: AA

Potřebujete nový telefon a nevíte jaký? Přijďte se podívat na největší Android akci u nás a vyzkoušet si na vlastní kůži nejnovější zařízení a třeba ten svůj vysněný telefon i vyhrát. Registrujte se na Android RoadShow 2014.
registrace roadshow

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (38)