Oculus Rift, nVidia Shield, Leap Motion a spoustu Android telefonů na DevFest 2013 přinesl Svět Androida

DevFest

V sobotu 23. 11. se v prostorách Národního domu na Vinohradech sešli vývojáři ze všech koutů naší republiky. Akci s názvem DevFest 2013 se podařilo pod jednu střechu shromáždit řadu speekerů se spoustou zajímavých přednášek, ale i fanoušků Google služeb a systému Android. Celá akce se konala pod záštitou společnosti Google CZ a GUG. Svět Androida se stal hlavním partnerem festové části, jinými slovy jsme pro vás přichystali spoustu horkých novinek a Hi-Tech hraček.

DevFest - program

Svět Androida jakožto hlavní partner festové části (DevFest :)) si s sebou přivezl několik desítek telefonů k vyzkoušení a hlavně poznání, což byla mimo jiné jedna z aktivit festivalu. Vyzkoušet si co nejvíce přístrojů a následně poznat o které zařízení se jedná umožňovalo získání prvního achievementu. Ten si mohl účastník po splnění úkolu zaznamenat přes svůj chytrý telefon pomocí QR kódu nebo NFC.
Kromě toho jsme účastníky v několika plánovaných přestávkách bavili hraním her na Nvidia Shieldu (2.úkol), který má plně dotykový displej a uvnitř dřímá systém Android. K vyzkoušení byla i alternativa v podobě konzole OUYA.

WP_20131123_10_54_35_Pro

Stejně jako loni nemohla chybět ani dráha pro robotické koule Sphero, tentokrát i s novinkou Sphero 2.0, kde účastníci měli za úkol absolvovat připravenou trasu pomocí smartphonů (3. z úkolů). Mezi dalšími hračkami k otestování byl Leap Motion, který lze využít jako ovladač takřka všeho a ve stylu Minority Report.

Největší úspěch z vychytávek dovezených na DevFest měl jednoznačně Oculus Rift. Proč právě on? Oculus Rift je hračka, která vám zcela běžnou hru převede do virtuální reality. Dnes jsou pro tuto možnost upraveny například hry jako Half Life, Team Fortress 2 či Skyrim. Abychom nepřidělali odvážlivcům hned infarkt při přestřelce v Half Life, rozhodli jsme se zvednout tlak v podobě dema horské dráhy :).

oculus rift

Ten, kdo chtěl získat archievement za navštívený stánek musel absolvovat jedno kolo na horské dráze. Stavy, kterými naši odvážlivci procházeli byly různé, od závratí s nevolností, třes v nohách až po strnulé pohyby či pády od stolu u kterého předtím stáli.

Oculus Rift – DevFest 2013

Oculus Rift - DevFest 2013

 

Akce se vydařila a nezbývá než poděkovat GUG.cz za organizaci a účastníkům za navození atmosféry, která byla opravdu velkolepá.
Pokud i vy plánujete organizovat akci zaměřenou na technologie blízké Androidu a chcete program, který vaše účastníky zabaví a zároveň informuje o novinkách z mobilního světa, poptejte redakci na e-mailu info@svetandroida.cz
Sledujte nás na Facebooku či Google+ a buďte nám blíž!

Celý devíti hodinový záznam přednášek z DevFest 2013 v tomto videu, ideální na dlouhý chladný víkend:

DevFest Praha 2013 LIVE – Sál Gutenberg

DevFest Praha 2013 LIVE - Sál Gutenberg

 

Honza Dvořák
O Autorovi - Honza Dvořák

Jako vášnivý motorkář se každý rok proháním po evropských silnicích a objevuji nepoznané průsmyky v horských oblastech Alp a Dolomit, sem tam zamířím na otočku… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)