Obal SlimType přidá Samsungu Galaxy S6/Edge QWERTY klávesnici

slimtype_ico

Zdá se, že firma BlackBerry nebude jediná, kdo se snaží oživit trh s telefony s hardwarovou QWERTY klávesnicí. Jako další v řadě se o své místo na slunci hlásí norská společnost One2Touch, která představila obal SlimType, díky kterému si výhod klasické klaviatury mohou užívat majitelé telefonů Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 Edge.

Obal SlimType s QWERTY klávesnicí Obal SlimType s QWERTY klávesnicí

Klávesnice se k telefonu připojuje přes NFC, což je poměrně neobvyklé řešení, neboť ke spojení Androida s externí klávesnicí se většinou používá Bluetooth. Nesporným kladem tohoto řešení je skutečnost, že obal a tím pádem ani klávesnice nepotřebuje vlastní zdroj elektrické energie. K tomu, aby fungovala, je ale nutné nainstalovat z Obchodu Play speciální aplikaci.

Co obal SlimType nabídne?

Z funkčního hlediska nabídne klávesnice SlimType kromě písmenek a alternativy k systémovým tlačítkům „Domů“ i „Zpět“ také zkratky pro spuštění e-mailu, webového prohlížeče a vyhledávání. Samozřejmě nesmí chybět dedikované tlačítko pro psaní smajlíků.

Klávesnice se k telefonu fyzicky připojí stejným způsobem, jako otevírací obal, pro pohodlné držení v dlani je vnější povrch celého produktu potažen látkou. Z provedení je zřejmé, že autoři nápadu počítali s použitím v režimu na šířku.

SlimType – NFC Keyboard

SlimType - NFC Keyboard

Samsung přitom údajně hodlá nabízet vlastní připojitelnou QWERTY klávesnici pro Galaxy S6 Edge, nicméně provedení od SlimType působí o něco lépe z hlediska designu, ale možná nebude tak praktické.

Společnost One2Touch neoznámila, kdy by se její obal s klávesnicí měl objevit na pultech obchodů, ale na svém oficiálním webu již přijímá rezervace. Po omezenou dobu od zahájení prodejů bude tento nesporně zajímavý obal prodáván za 39 dolarů, což je v přepočtu asi 970 korun. K dispozici bude ve třech barevných provedeních: safírově černém, třešňově červeném a perleťově bílém.

Alternativa pro jiné značky zatím v nedohlednu

V každém případě se jedná o zajímavé a netradiční příslušenství, jehož praktické využití je zatím otázkou. Klávesnice coby součást ochranného pouzdra byly až dosud především doménou tabletů, které se tímto způsobem de facto proměnily v malé notebooky. Jistě by nebylo špatné, kdyby se výrobce (ať už One2Touch, nebo jiný) zaměřil i na jiné značky, pro které dle nám dostupných informací podobná „vychytávka“ zatím chybí. Pokud jste na podobné řešení narazili, podělte se s námi v komentářích.

Zdroje: Android Authority, SlimType.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)