TOPlist

Motorola Moto X – pouze dvoujádrový procesor a HD rozlišení displeje?

motorola-x-Logo-500×345

Pojem Phone X v nás vzbuzoval dlouhou dobu naději, že by se mohlo jednat o nový přístroj bez kompromisů v podání Googlu a Motoroly. Nakonec se ukázalo, že se skutečně jedná o první přístroj, který vzejde ze společných rukou těchto firem, nebude to ovšem hardwarová špička ledovce. Alespoň to nyní ukazují uniklé specifikace tohoto přístroje, který podle výkonného ředitele Motoroly, Dennise Woodsida, dostane název Motorola Moto X. Ačkoliv by měl přístroj dorazit již letos v létě, příliš o něm nevíme. Spolek @evleaks, který střílí do internetových vod jednu spekulaci za druhou a často se také strefí, zveřejnil parametry Moto X. Kdo čekal drtiče asfaltu, bude nejspíše zklamán.

Podle @evleaks dostane nový přístroj „pouze“ dvoujádrový procesor Snapdragon S4 Plus (MSM8960 ) s frekvencí 1,7 GHz a displej s HD rozlišením. Nechybí sice 2GB RAM paměť či 10MPx fotoaparát, ale použitý procesor a rozlišení displeje pasují přístroj spíše do střední třídy. V závěru zprávy o specifikacích se objevila zmínka o nejnovější verzi systému Android 4.2.2. Doufejme, že zejména zde se projeví spolupráce Motoroly s Googlem a dočkáme se tak skvěle optimalizovaného systému. Předchozí zprávy tomu nenasvědčovaly. Potěšující mohou být spekulace, že Moto X vyjde ve více variantách, a tak se možná díváme jen na jednu z nich.

evleaks

Zajímavé také je, že přístroj bude na rozdíl od většiny konkurence vyráběn v USA. Podle slov Dennise by měl přístroj zaútočit hlavně agresivní cenovou politikou, což by se nám velice zamlouvalo.

zdroj: androidheadlines.com

 

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)