Nenasytný Microsoft: Předinstalované aplikace na Androidu?

android lumia windows 10

Že počet aktivních zařízení běžících na Androidu ve statistikách vítězí není žádné tajemství. Smartphony s Androidem čítající tisíce icroodelů se přetahují s konkurenčním iOS, zatímco Microsoft Windows Phony  se nenápadně pohupují na konci řetězce.

Nenasytný Microsoft fušuje Googlu do řemesla

Ačkoli Microsoftu vlastní telefony moc nevynáší, podezřele fušuje do řemesla Googlu. Microsoft tvoří aplikace pro Android jako divý a nyní dokonce uzavřel partnerství se 74 výrobci hardwaru ve 25 zemích, kteří budou jeho aplikace předinstalovávat ve svých telefonech. Jednat se bude o Word, Excel, úložiště OneDrive, Outlook nebo například Skype.

microsoft

Krok vedle?

Aplikace od Microsoftu nejsou sice žádná hrůza a mezi uživateli jsou často oblíbené, většina spotřebitelů je však nespokojená už nyní – s předinstalovanými aplikacemi od samotného Googlu. Jestli je předinstalace aplikací tím správným krokem k rozšíření pověsti Microsoftu coby kvalitního vývojáře aplikací ukáže až čas. Prozatím to však vypadá, že budou uživatelé po zapnutí nového telefonu spíše nepříjemně překvapeni. O jaké výrobce se jedná společnost na svém blogu neprozradila.

Zdroj: Oficiální blog

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)