Mapy Google: Nová aktualizace umožní ručně přidávat místa na časovou osu

Mapy Google – časová osa – náhleďák

Nová verze aplikace Mapy Google je již na cestě mezi uživatele. Pokud byste někdo přemýšleli nad tím, co se v aplikaci změnilo, tak vězte, že největší změnou je možnost ručního přidání nějakého bodu na „časové ose“.

Vaše časová osa“ je funkce, která zobrazuje místa, kterými jste prošli v průběhu vašeho aktivního dne, spolu s fotografiemi, které jste na těchto místech pořídili. Popravdě si nejsme jisti, k čemu je tato funkce dobrá (tedy pokud nehodláte sledovat každý krok manžela/manželky). Leda by se našel uživatel, který si vede záznamy, kudy chodí, jaká místa navštěvuje apod.

Dosud jsme měli možnost na časové ose pouze upravit špatně odhadnuté body. Ty dokázaly rozhodit zejména Místní průvodce (Local Guides), kteří tak během práce na svých recenzích museli měnit špatné místo na časové ose, aby jim zmizelo i z nabídek recenzí. Nyní bychom měli být schopni sami přidat libovolné místo, které automatizovaný systém Google nepoznal, a tudíž do časové osy nepřidal.

Pokud chcete možnost přidání průchozího bodu vyzkoušet, stačí zatáhnout za levý okraj aplikace Mapy Google, vybrat z nabídky „Vaše časová osa“. V horní části klepněte na „trojtečku“ a vyberte položku „Přidat místo“. Zbytek je již pouze ve vaší režii.

Zdroj: PhAn.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)