TOPlist

Maketa HTC One 2 (M8) ukazuje vzhled budoucí vlajkové lodi

htc_one_2_ico

Na čínském mikroblogu Weibo byly publikovány fotografie, na nichž je údajně zachycena maketa budoucí vlajkové lodi HTC One 2. Model byl dle autora snímků vytvořen pomocí 3D tiskárny a vychází z podkladů získaných od „insiderů“. Aby byla zřejmá skutečná velikost, figuruje vedle makety čtyřpalcový iPhone 5c.

Očekává se, že HTC One druhé generace bude představen ještě před začátkem veletrhu Mobile World Congress 2014 (MWC), který se bude konat mezi 24. a 27. únorem.

Předpokládejme na chvíli, že maketa není podvrhem a vychází ze skutečného vzhledu budoucího „top“ modelu HTC. Konstrukce zůstává ve srovnání s původní verzí prakticky beze změny. Nadále můžeme počítat s předními reproduktory BoomSound (podpora Beats Audio je ale velkou neznámou).

Dosavadní displej s úhlopříčkou 4,7″ povyroste na pět palců, přičemž rozlišení obrazovky se patrně nezmění a zůstane na 1920 x 1080 obrazových bodech, takže jemnost displeje bude 441 ppi. Tím by HTC ovšem zůstalo daleko za Samsungem, jehož Galaxy S5 bude mít rozlišení údajně až 2560 x 1440 bodů, takže v tomto směru ještě doufáme v nějaké změny.

Uvnitř HTC One 2 bude čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 na 2,3 GHz s grafikou Adreno 330 (nejnovější Snapdragon 805 je zatím poměrně nepravděpodobný) a 3 GB operační paměti. Dále se očekává, že telefon bude osazen stejným 4 Mpx fotoaparátem s technologií UltraPixel, jako jeho předchůdce, ale s dvojitým bleskem (což je jasně viditelné na modelu). Přední kamera bude snímat obraz v rozlišení 2,1 Mpx.

Interní úložiště s kapacitou 16 GB bude prý možné rozšířit paměťovými kartami microSD a operačním systémem bude Android 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou HTC Sense 6.

Zdroje: Hi-Tech, SlashGear a Phone Arena.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)