Lenovo C1 – konkurence pro Google Glass s baterkou na krku

lenovo-c1 cover1

Google Glass již nejsou jedinými chytrými brýlemi v téhle galaxii. Lenovo se rozhodlo vstoupit do zatím spíše neexistujícího segmentu wearables elektroniky a představilo svou vizi v podobě brýlí C1. Naprostý laik, který by si nevšiml loga Lenovo, by si model C1 snadno mohl splést s Google Glass. Vypadají totiž hodně podobně. Obdélník po straně hlavy, vepředu hranol pro odrážení obrazu a kamera.

Hodně zajímavé je umístění baterie. Tu totiž nemáte za uchem jako v případě Google Glass, ale nosíte ji na krku. Jak to bude v praxi vypadat je těžké říct, Lenovo C1 jsou zatím zahaleny tajemstvím. Více o nich společnost prozradí v říjnu.

lenovo-c1 cover

V souvislosti s brýlemi C1, představilo Lenovo platformu NBD, ke které bude chtít přilákat vývojáře. NBD se nebude zabývat pouze zmíněnou novinkou, ale vším, co přesahuje tradiční pojetí mobilního softwaru. Platforma by partnerům a vývojářům měla pomoci s financováním, vývojem i výrobou. Uvidíme, co z toho v budoucnu vzejde.

lenovo-c1 NBD

Poslední novinkou jsou další chytré brýle, které Lenovo vyrobilo ruku v ruce s firmou Vuzix. Brýle nesou název M100 a zatím budou dostupné pro čínský trh. Zařízení běží na Androidu 4.0.4 a má v sobě 1GHz procesor OMAP 4460 a 1 GB operační paměti. Úložiště má kapacitu 4 GB. Brýlím nechybí Wi-Fi a Bluetooth a dají se ovládat pomocí gest. Cenovka se zastavila na 1,300 $, což je o 200 $ méně než v případě Google Glass. Prodávat se začnou 31. července.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90 Když do vás někdo vrazí, možná vám i vypíchne oko

Zdroje: AC, PhoneArena.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)