Hra Flappy Bird bude stažena z Google Play: Víme kdy a proč

Flappy bird končí_cover

Oblíbená hra Flappy Bird se stala fenoménem několika posledních dní. Není asi jediné internetové médium v oboru, které by o této jednoduché a velice návykové hře nevěnovalo aspoň krátkou zmínku. Paradoxně právě to bude pravděpodobně důvodem rychlého konce hry Flappy Bird. Vývojář Dong Nguyen z Vietnamu neustál obrovský příliv peněz, prý vydělával na reklamě až milion korun denně, a s tím spojenou publicitu. Hru, která se stala jeho největším úspěchem a zároveň nejvíce nenáviděnou věcí, se rozhodl stáhnout z obchodu s aplikacemi Google Play. Svůj záměr zveřejnil na svém Twitter účtu. Autorovo vyznání si můžete ve volném překladu přečíst níže.

Flappy bird končí_cover

Omlouvám se Vám hráči Flappy Bird. Za 22 hodin od tohoto okamžiku stáhnu Flappy Bird. Už to nezvládám…. Není to v souvislosti s právními otázkami. Nemůžu už dál. – Dong Nguyen

Pokud si ještě chcete hru vyzkoušet, stahujte. Čas máte už pravděpodobně pouze do zítřejších 18:00 (neděle 9.2.2014 18:00). I po stažení hry z Google Play vám ale hra Flappy Bird v zařízení zůstane, dokud ji neodinstalujete.

375becefd663e8e2e019bcee114f64a0?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

zdroj: AndroidCommunity

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (40)