Jak si zahrát legendární Half-Life na telefonu?

half life lambada

Rádi byste se znovu ponořili do příběhu, který nabízí legenda herního průmyslu Half-Life, ale nevlastníte žádný z přístrojů využívající NVIDIA Tegra? Nyní už nemusíte zoufat, neboť partička ruských vývojářů nám poskytla možnost zahrát si Half-Life také na našich mobilních telefonech či tabletech s operačním systémem Android. K tomu nám postačí stažení jednoduché aplikace s názvem Xash3D.

Half-Life

Ta totiž umožňuje spouštět herní soubory Half-Lifu na přístrojích s Androidem. Stačit nám tak nebude pouze soubor s koncovkou apk, který by obsahoval herní data, nýbrž budeme potřebovat klasickou verzi hry určenou pro počítače. Ta totiž obsahuje instalační soubory nutné ke spuštění hry pomocí Xash3D. Žádne přesné údaje o potřebném výkonu ke spuštění hry bohužel nejsou známy, někteří komentující na serveru Reddit však tvrdí, že hru hladce spustili na přístrojích s 1 GB operační paměti a čtyřjádrovým procesorem.

Návod, jak zprovoznit Half-Life pomocí Xash3D

How to Play Half Life on Android with Xash3D (PC Port)

How to Play Half Life on Android with Xash3D (PC Port)

Aplikacfi Xash3D můžete stahovat zde. Je ovšem třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť se nejedná o oficiální aplikaci pocházející z obchodu Google Play.

Zdroj: androidcommunity.com, reddit.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)