TOPlist

Google předběhl Apple v inovacích: myslí si to spisovatel Walter Isaacson

Google beats Apple

Původem britský publicista, spisovatele a životopisec Walter Isaacson, který se proslavil hlavně zpracováním životopisu zesnulého zakladatele společnosti Apple Steva Jobse, se v rozhovoru pro americkou televizní stanici CNBC zmínil o technologickém souboji mezi společnostmi Google a Apple. Dle jeho názoru Apple přestává inovovat v takové míře, v jaké tomu bylo ještě před několik lety pod vedením Steva Jobse. Přestože se této společnosti v minulém týdnu povedlo konečně dostat svá zařízení do nabídky největšího světového operátora China Mobile, který působí v Číně a má téměř 800 miliónů aktivních uživatelů, na poli inovací začíná zaostávat.

Google beats Apple

Google naopak v minulém týdnu uskutečnil další obrovskou akvizici společnosti Nest, která se zabývá vývojem komponent pro chytrou domácnost, což je podle pana Isaacsona ten správný směr, kterým by se technologické společnosti měly ubírat. Chápe, že se Google snaží sjednotit ovládání veškeré elektroniky pod jednu střechu. Nabídne tak jednoduchý a přehledný způsob správy všech našich potřeb a koníčků od efektivní komunikace s našimi blízkými, přes monitorování našeho zdraví až po ovládání všech funkcí chytré domácnosti.

Tohoto trendu jsme si vědomi i my na Světu Androida a proto se od nás v tomto roce můžete těšit na hromadu novinek právě z oblasti zdraví a chytré domácnosti. První střípky si můžete prohlédnout v našem narozeninovém článku Svět Androida slaví 4. narozeniny.

zdroj: CNBC

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)