TOPlist

Boox E43 – mobilní telefon a čtečka knih v jednom

20130608024036462

Mnoho uživatelů již zanevřelo na tradiční knihy z papíru a stále častěji používá ke konzumaci knižních titulů elektronické čtečky. Nastává ale otázka – proč s sebou nosit čtečku knih a k tomu i chytrý mobilní telefon? Odpovědí může být Boox E43 – chytrý mobilní telefon s Androidem a displejem s technologií E-ink, který je výsadou právě elektronických čteček knih. Díky tomu je možné používat s telefonem Boox E43 výhody smartphonu s Androidem a zároveň pohodlně číst knihy na cestách. Plně dotykový displej nabídne úhlopříčku 4,3″ s rozlišením 800 x 480 pixelů, Boox E43 je pak poháněn jednojádrovým procesorem Cortex-A5 s frekvencí 1 GHz, 512MB RAM pamětí a 512MB vnitřním úložištěm, které lze rozšířit o paměťovou kartu Micro SD. Android se dočkal velmi staré verze 2.3 Gingerbread.

Onyx Android on E Ink, E43 Boox E Ink Android Phone ready to ship, Android E Ink e-reader range

Onyx Android on E Ink, E43 Boox E Ink Android Phone ready to ship, Android E Ink e-reader range

Sami jistě cítíte, že hardwarové specifikace ocení nejspíše jenom velmi nenároční uživatelé. Boox E43 se tedy hodí spíše pro uživatele, kteří více potřebují elektronickou čtečku knih než našlapaný mobilní telefon. Slabý hardware toho příliš nezmůže, dotykový E-Ink displej navíc trochu sužuje horší kvalita zobrazení a pomalejší reakce. S dodáním na trh už je to horší – ani na oficiálních stránkách není prozatím ke koupi a nabízí se i otázka, zda se vůbec na trh dostane. Tak i tak se ale jedná o zajímavý koncept, kterého by se mohla zhostit jiná společnost. Líbí se vám koncept čtečky knih a smartphonu v jednom?

zdroj: mobilegeeks.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)