BlackBerry Vienna: chystá se tradičněji pojatý Android s klávesnicí?

blackberry_vienna_ico

Společnost BlackBerry to očividně se smartphony s operačním systémem Android myslí vážně a rozhodla jít tak trochu jinou cestou, když přinesla na trh telefon s výsuvnou klávesnicí BlackBerry Priv, původně známý pod označením Venice. Zařízení rozhodně zaujalo laickou i odbornou veřejnost a stalo se tak jedním z nejzajímavějších a nejdiskutovanějších modelů tohoto roku. V produkci mobilů s hardwarovými klávesnicemi hodlá tento výrobce očividně pokračovat – vypadá to tak přinejmenším z informací o dalším modelu, který je zatím znám pod kódovým jménem BlackBerry Vienna.

Tentokrát má jít o tradičněji pojatý koncept telefonu s velkým displejem a hardwarovou QWERTY klávesnicí. Kromě ní zaujme chystaný kousek také texturou na zadní straně. Zdrojem těchto zpráv je obrázek, publikovaný na fanouškovské stránce CrackBerry.com, tudíž zatím nejde o informaci z oficiálních míst. Na obrázku je telefon v několika barvách (bílá, modrá, černá a červená), stejně jako klávesnice, která vypadá velmi podobně jako u modelu Priv, ovšem nemá žádný výsuvný mechanismus. Z některých indicií můžeme usuzovat, že BlackBerry Vienna by mohlo být levnějším modelem.

Čím chce BlackBerry Vienna zaujmout?

Kromě očividných charakteristik se z tohoto úniku zatím nedá vyčíst nic více – nejsou známy žádné konkrétní specifikace či funkce. Můžete ale celkem spolehlivě předpokládat, že brzy vyplavou na světlo další podrobnosti. BlackBerry nikdy nebylo nejlepší ve skrývání tajemství, což je docela ironické, vzhledem k faktu, že firma své produkty orientuje na bezpečnost a soukromí.

Nutno uznat, že nápad BlackBerry netlačit na pilu s vlastním operačním systémem, ale přijít s mobilními telefony, postavenými na OS Android, se zatím jeví jako velmi dobrý krok. BlackBerry Priv se setkalo s velkým zájmem médií i čtenářů a jeho první recenze obletěly svět prakticky několik dnů po zahájení prodejů. Můžeme konstatovat, že odezva z především konzervativnějších médií je zatím velice kladná.

Zdroje: Android Central, CrackBerry, Android Authority, Phone Arena, Phandroid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)