Rozloučíme se s BlackBerry OS? Přednost dostane Android

i

Společnost BlackBerry dlouhodobě bojuje s neuspokojivými prodeji svých telefonů. V rámci své snahy o návrat mezi světovou špičku nejdříve přišla s razantně upraveným operačním systémem optimalizovaným pro ovládání dotykem – BlackBerry OS 10. Tento krok však společnosti bohužel příliš nevyšel. Aby společnost přilákala nové zákazníky, rozhodla se s modelem Priv vstoupit do vod Android smartphonů a jak se zdá, nějakou chvíli v nich i pobude.

Budeme se muset s BB OS 10 rozloučit? Budeme se muset s BB OS 10 rozloučit?

Na veletrhu CES 2016 to potvrdil současný CEO společnosti – John Chen. Dle jeho slov společnost v tomto roce vydá pouze jeden až dva nové telefony a ty poběží právě na operačním systému se zeleným robotem v čele. Za tímto rozhodnutím pravděpodobně stojí i to, jak trh přijal BlackBerry Priv. Společnost sama sice prodeje své prvotiny s Androidem na palubě nijak konkrétně nekomentuje, John Chen se však na adresu dosavadních prodejů a výhledu do budoucna prohlásil „Zatím dobré. Zastávám mírně optimistický názor.“.

John Chen světu představuje první BlackBerry s OS Android John Chen světu představuje první BlackBerry s OS Android

Jak to bude s budoucí podporou operačního systému BB 10 či zda společnost sama neplánuje jen jeho dočasné odsunutí na druhou kolej je zatím nejasné. Byla by ovšem škoda, kdyby trh přišel o zajímavý operační systém, jakým BlackBerry 10 dozajista je. Konkurence je v tomto odvětví více než zdravá.

Jak tipujete budoucnost společnosti BlackBerry a jejího vlastního OS? Zachrání ji Android a BB OS 10 upadne v zapomnění?

 

Zdroj: Cnet.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)