Chystá BlackBerry telefon s Androidem a hardwarovou klávesnicí?

Mobile-Smart-Phone-PDA-Blackberry-Keyboard-01

Společnost BlackBerry dříve patřila k velmi oblíbeným výrobcům smartphonů s vlastním operačním systémem, to již však dnes ani zdaleka neplatí. Tato společnost má totiž nyní zastoupení okolo 1 % trhu. Není tajemstvím, že za tento stav mohou především moderní systémy Android, iOS a nově také Windows Phone. Již několikrát se dokonce spekulovalo o tom, že by společnost BlackBerry mohla být odkoupena nějakou větší společností (Microsoft, Samsung či třeba Xiaomi). Nyní se ale objevují zajímavé informace o tom, že tato společnost přeci jen zabrousí do vod Androidu a představí vlastní telefon s tímto systémem. Podle dvou nezávislých zdrojů se navíc bude jednat o telefony s kombinací dotykového displeje a hardwarové klávesnice, což by uvítala obrovská část uživatelů Androidu. Toto zařízení by mělo na trh dorazit již na podzim tohoto roku, disponovat by mělo také několika patentovanými funkcemi ze systému BlackBerry.

blackberry android

Společnosti Google i BlackBerry odmítly celou situaci komentovat, na oficiální informace si tedy budeme muset ještě nějaký čas počkat. Každopádně by to pro nás jako fanoušky mobilních telefonů s Androidem byla skvělá zpráva. Konkurence totiž není nikdy dost, navíc hardwarová klávesnice v telefonu s Androidem zní velmi dobře.

zdroj: reuters.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)