Auta budoucnosti už dnes BMW i8, Tesla S – přijďte se projet

tesla model S bmw i8

Android RoadShow už není pouze akcí, kde potkáte nejvyšší koncentraci chytrých telefonů s Androidem a různé technologické hračky, ale zároveň i elektronikou napěchované automobily s pořádnou porcí koní pod kapotou. Pokud jste navštívili jednu z jarních zastávek ARS, Teslu Model S vám už představovat nemusíme. Díky spoustě technologií, korunovaných velkým dotekovým displejem, si od nás elektromobil vysloužil přezdívku „smartphone na kolečkách“. Pro podzimní část jsme si však připravili velkou novinku. Dovezeme vám další, tentokrát hybridní automobil, který na silnicích rozhodně běžně nepotkáte. Nese název BMW i8 a aktuálně je v republice pouze pár kusů. Jistě nezanedbatelnou změnou je, že se budete moci i svézt.

Wallpaper-1920x1200-13

Svezte se sporťáky se zrychlením pod 5 vteřin. Na Android RoadShow budou čtyři z vás mít možnost.

BMW i8 působí jako přízrak z budoucnosti. Pokud chcete na ulicích vzbuzovat rozruch, nemůžete si vybrat lépe. Nejedná se o supersport či závoďák, ale o sportovní silniční auto, které bychom mohli titulovat přídomkem GT. Auto je na své rozměry lehké, s bateriemi váží 1485 kilogramů. Může za to rám z pevného ale lehkého karbonu, na kterém je plastová karoserie. Do kabiny se vejdou čtyři cestující, dva vepředu a dva vzadu. Motory najdeme ve vozu rovnou tři. Jeden benzinový tříválec s objemem 1,5 litru a výkonem 231 koní (170 kW), který je pro lepší akceleraci, startování a plynulejší chod doplněn o malý elektromotor s výkonem 15 kW. Spalovací motor pohání zadní kola. Pohon předních má na starosti další elektromotor s výkonem 96 kW. Během jízdy lze používat různé režimy od těch úspornějších, po dravé.

bmw i8 interiér

Dostatek výkonu vystřelí BMW i8 z nuly na sto za 4,4 vteřiny. Maximální rychlostí je 250 km/h. Velkou chloubou hybridu jsou pak jeho laserová světla, která mají svítit násobně lépe než rozšířenější xenonová. Samotná přístrojová deska vypadá jako vystřižená ze Star Treku. Klasické budíky nehledejte, místo nich ukazuje údaje velký displej. Uprostřed palubky je tablet multimediálního centra poháněný procesorem Nvidia Tegra 3. V Google Play pak najdete aplikaci, skrze kterou můžete vůz zamknout či odemknout, podívat se na dojezd a zjistit další užitečné informace. Toto superauto vám můžeme ukázat díky společnosti Nano Energies, která je i kvůli partnerství z BMW vlastníkem prvního kusu v ČR. Nano Energies je technologickou společností pohybující se v oblasti smart grid.

BMW i Remote
BMW i Remote

 

First Drive: BMW i8 – /CHRIS HARRIS ON CARS

First Drive: BMW i8 - /CHRIS HARRIS ON CARS

 

  registrace roadshow

Na akci vybereme v soutěži dva šťastlivce, kteří se budou moct projet hybridem BMW i8 a dva, kteří otestují zrychlení Tesly Model S.

Pokud jste již absolvovali jednu z jarních RoadShow, elektromobil Tesla Model S vám představovat určitě nemusíme. Nejedná se o žádné „prdítko“ s dojezdem 50 kilometrů a maximálkou 80 km/h. Tesla Model S umí vystřelit z nuly na sto za 4,2 sekundy. Pod kapotou se skrývá 416 koní (310 kW).

tesla model s bez mesta

Maximální rychlost byste na českých silnicích ani neměli zkoušet. Jede přes 200 km/h. A že se za chvíli vybije? Ale kdepak. Na jedno nabití zvládne přes 400 kilometrů. S cenovkou 3,3 miliony korun se jedná o další luxusní sporťák, kterému nechybí nejnovější technologie (na palubě jsou hned dva procesory Nvidia Tegra 3) a je ozdobou Android RoadShow. Ke své Tesle si rovněž můžete stáhnout doprovodnou aplikaci, která poskytne všechny podstatné informace.

Tesla
Tesla

Přijďte si prohlédnout futuristické automobily, které předbíhají svou dobu. Registrace probíhají.

2013-Tesla-Model-S-interior-2

registrace roadshow

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)