Aria naučí vaše chytré hodinky dálkové ovládání gesty

Moto-360-watch Aria

Aria je miniaturní zařízení, po jehož připojení můžete ovládat chytré hodinky s Android Wear či Pebble Time za pomoci gest. Toto zařízení je pak schopno monitorovat zápěstí uživatele a pohyb prstu. Díky tomu je Aria schopna rozpoznat klepání či kmitání prstu a hodinky pak po zaznamenání přednastaveného gesta vykonají danou akci. Gesta i jejich akce si přitom může nastavit uživatel sám podle sebe.

Jak již zaznělo, k dispozici bude varianta Arie jak pro hodinky s Android Wear na palubě, tak varianta pro známé Pebble Time. V případě druhé zmíněné varianty se jedná o modul zapojitelný přímo do samotných Pebble Time a neobsahuje žádnou dodatečnou baterii, tento modul pak zákazníka výjde na 69 $ (cca 1 700 Kč). Co se týče varianty pro Android Wear, tu si její tvůrci cení na 169 $ (4 200 Kč). Za tyto peníze však zákazník dostane miniaturní klip s vlastní baterií a energeticky úspornou bluetooth (BLE) technologií, který se připne na řemínek daných hodinek. Pro tuto variantu pak bude k dispozici SDK, které umožní vývojářům implementovat podporu gest do svých aplikací pro Android Wear hodinky.

https://www.youtube.com/watch?v=D4IrLj-ApDs

Tvůrci modulu Aria se jej chystají v následujících týdnech přidat na crowdfundigový server Kickstarter, ze kterého si jej budete moci objednat.

Co na ovládání chytrých hodinek pomoci modulu Aria říkáte?

 

Zdroj: PhoneArena.com, AriaWearable.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)