Angry Birds Epic: tahová RPG strategie od Rovia vyjde již zítra!

angry_birds_epic_ico

V polovině března vás David Zmuda informoval o prvních trailerech k připravované hře Angry Birds Epic, jež má být žánrově výrazně odlišná od většiny dosavadních počinů firmy Rovio. Konkrétně má jít o tahovou RPG („Role Playing Game“ – „Hra na hrdiny“) strategii, kde každá postava má jedinečné schopnosti a dovednosti, které může v průběhu hry dále rozvíjet. Samozřejmě i v této hře bude hlavním motivem nikdy nekončící boj mezi zlodějskými prasaty a rozzuřenými ptáky. O něco lepší a přesnější představu si můžete udělat z následujícího oficiálního videa.

Angry Birds Epic – Official Gameplay Trailer

Angry Birds Epic - Official Gameplay Trailer

Příběh Angry Birds Epic je velmi podobný ostatním titulům série – zelená prasátka opět ukradla vajíčka s očekávanými potomky. Samozřejmě to znamená válku, což není žádné překvapení, takže se drobní ptáčci postaví prasatům a budou se snažit získat zpět svá ukradená vejce. Hráč bude ovládat některé z nejoblíbenějších postav ze stáje Rovio, jako jsou Red, Chuck, Bomb, přičemž každá z nich bude mít jedinečné schopnosti a způsob boje. Ozbrojení opeřenci budou bojovat proti prasatům s meči, bránit se dřevěnými pavézami a používat kouzla. Děj se odehrává ve světě fantazie a hráči budou moci získávat či (za reálné peníze prostřednictvím nákupů v aplikaci) nakupovat zbraně nebo kouzelné lektvary.

Včera Rovio oficiálně oznámilo, že hra se objeví jak ve verzi pro operační systém Android, tak také pro iOS. V Obchodě Play a App Store bude ke stažení od zítřka – tedy čtvrtka 12. června.

Angry Birds Epic vypadají jako tolik potřebné osvěžení pro úspěšné série Rovia. Jen čas ukáže, jestli se tahové RPG strategii podaří oživit slábnoucí popularitu značky Angry Birds.

Připomeňme, že Rovio dále připravuje hru Angry Birds Stella, ve které se objeví ženské postavičky. Vydání této hry je plánováno na podzim letošního roku.

Další informace najdete na oficiálním webu Angry Birds Epic.

Zdroje: 4PDA, Phone Arena, Android Headlines, Pocket Gamer, Android Guys.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)