TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #50 – zrychlení telefonu, vytváření vlastních widgetů a další

aplikace 50 hlavni

Dnešní díl nabídne pětici skvělých aplikací. Jako první vás čeká aplikace BrainWave, pomocí které můžete ovládat váš hudební přehrávač bez toho, abyste se telefonu vůbec dotkli. S následující aplikací C Floating si můžete na displej umístit ikonku zástupce aplikací, nedávno spuštěných aplikací a další vychytávky, které usnadní multitasking. Se třetí aplikací ShutApp se váš telefon vyčistí od spuštěných procesů na pozadí a tím se zrychlí váš telefon. Předposledním tipem na aplikaci je Loki Smart Unlock, který zajistí, aby po vás telefon nevyžadoval PIN kód, když se nachází v signálu vaší domácí sítě. Na závěr jsme vybrali starší aplikaci, která se nedávno dostala z fáze beta. Jedná se o skvělý Dialer Ready. To vše ve dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

BrainWave

S aplikací BrainWave můžete ovládat hudební přehrávač telefonu prostřednictvím gest nad vaším předním fotoaparátem. Po instalaci aplikace jí stačí spustit a vybrat hudební přehrávač, který je s aplikací kompatibilní (testováno s Google Music). Vybraná hudební aplikace se poté spustí a začne snímat váš pohyb. Tažením ruky do levé a pravé strany můžete písničky buďto přeskočit, nebo vrátit zpět. Funguje zde také gesto pro zastavení/spuštění aktuálně spuštěné písničky. Všechna gesta jsou znázorněna na obrázcích níže. Aplikace funguje docela spolehlivě, nicméně je zapotřebí přijít na ten správný grif. Poté vám půjde bezdotykové ovládání hudebního přehrávače jako po másle.

BrainWave 1 android aplikace

BrainWave Music Control
BrainWave Music Control

C Floating

Je další z aplikací zařaditelných do sekce „Efektivnější multitasking“. C Floating obsahuje spoustu možností, jak jej můžete využívat. Na displej si lze umístit malinkatá okénka se zástupci aplikací, nedávno spuštěnými aplikacemi, nebo můžete vytvořit widgety pro samostatné aplikace. V každém případě se vám na displeji objeví vysouvací okénko, které lze zvětšovat/zmenšovat a také měnit jeho polohu. Kromě již zmiňovaných prvků lze na displej umístit informace o využití vaší baterie, paměti RAM, procesoru a další. Free verze této aplikace obsahuje určitá omezení v podobě menšího množství umístitelných aplikací na plochu apod.

C Floating 1

68c7694d32f802b346a33cfabb39d4ef?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

ShutApp

V obchodě Google Play lze nalézt spoustu čističů paměti a „zabíječů“ běžících procesů na pozadí. Po spuštění aplikace ShutApp se vám zobrazí aktuálně spuštěné procesy na pozadí a jejich vliv na vaší baterii a data. Stisknutím jednoho tlačítka můžete všechny tyto procesy ukončit, čímž uvolníte paměť RAM a zrychlíte vaše zařízení. Zní to sice moc krásně, otázkou ovšem zůstává, jestli vám tato aplikace pomůže v tom, co slibuje. Zrychlení vašeho telefonu totiž slibuje stovka dalších aplikací a většinou to zůstane právě jen u slibu.

ShutApp 1

ShutApp - Real Battery Saver
ShutApp - Real Battery Saver

Loki Smart Unlock

Nebaví vás neustále zadávání PIN kódu vašeho zařízení, a to i v případě, že se nacházíte v signálu vaší domácí Wi-Fi sítě? Pak neváhejte vyzkoušet aplikaci Loki Smart Unlock. V nastavení aplikace si nadefinujete pravidla, pro která u vámi vybrané Wi-Fi sítě nebude telefon po odemknutí vyžadovat váš PIN. Co tím získáte? Prakticky nic, ale ušetří vám to spoustu času :).

Loki Smart Unlock 1

c2b3d89eeadcc1f492455f84f1567a18?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Ready Contact List

Skvělý Dialer Ready opustil svůj Beta status a nyní si jej můžete stáhnout běžnou cestou z Google Play. Ready je opravdu povedený Dialer s působivými grafickými efekty a velmi sympatickým rozhraním. S tímto Dialerem můžete při příchozích hovorech (dříve než je přijmete) scrollovat dolů a informovat se o veškerých událostech (hovory, sms) týkajících se volající osoby. Pokud hovor odmítnete, vyskočí vám na displeji několik oken pro rychlou odpověď prostřednictvím SMS, emailu apod. Aplikace také obsahuje seznam vašich kontaktů, mezi kterými můžete listovat točením prstu dokola. V základu je aplikace ke stažení zdarma. Zakoupením Pro verze získáte přístup k tématům, prediktivnímu dialeru, balíčku vyzváněcích melodií + se vám nebudou zobrazovat reklamy.

Ready Contact List 1

Ready Contacts + Dialer
Ready Contacts + Dialer

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)