TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #71 – Feedly na zamykací obrazovce, stav konta a další

71 hlavni

Dnešní díl seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play jako první přináší aplikaci Můj stav pro sledování stavu vašeho konta České spořitelny. Následuje aplikace Bodový systém, v níž se můžete dozvědět, kolik bodů, případně jakou finanční částku zaplatíte za přerušení konkrétních přestupků. Třetím tipem je Corgi for Feedly, tedy aplikace, která dokáže zobrazovat novinky z vaší RSS přímo na zamykací obrazovce. Na závěr jsme pro vás vybrali skupinu nových aplikací od IFTTT pro zautomatizování procesů vašeho chytrého telefonu.

Můj stav

Je aplikace České spořitelny, díky které můžete velmi jednoduše zjistit stav vašeho konta, nahlížet do historie transakcí a zobrazit jejich detaily. Při prvotním spuštění aplikace Můj stav po vás bude vyžadováno zadání klientského čísla a hesla. Poté si stačí vytvořit vlastní heslo či gesto pro rychlý přístup k vašemu účtu. Aplikace nabízí velmi jednoduché a intuitivní rozhraní. Jelikož přes tuto aplikaci nelze platit, nemusíte se bát o vaši bezpečnost. Přes Můj stav lze sledovat veškeré vaše produkty spjaté s Českou spořitelnou. Může se například jednat o půjčky, hypotéky, stavební či penzijní spoření apod.

Bodový systém

Aplikace bodový systém obsahuje veškeré možné přestupky za volantem a s nimi související bodové a peněžní sankce. Jednotlivé přestupky jsou uspořádány do 7 kategorií – Rychlost, Parkování, Technický stav a Doklady, Přednosti, Přestupky během jízdy, Alkohol a návykové látky, Ostatní. U každého přestupku je zaznamenána výše blokové pokuty, pokuty/trestu ve správním/trestním řízení, popřípadě i zákaz činnosti. Kromě toho je u přestupků uveden jejich přesný popis a konkrétní paragraf v zákoně. Aplikace je v základu zdarma. Pokud byste v ní chtěli odstranit reklamy a zároveň tak podpořit vývojáře (částkou 50 Kč), můžete tak učinit prostřednictvím položky Odstranit reklamu, jíž najdete ve spodním vysouvacím menu.

Czech Point System
Czech Point System

Corgi for Feedly

Čerpáte internetové novinky skrze RSS čtečky? Pak byste mohli využít novou aplikace Corgi For Feedly, která jak již název napovídá, spolupracuje s nejznámější internetovou RSS čtečkou. Corgi for Feedly ovšem není jen tak obyčejná aplikace. Dokáže totiž zobrazovat veškeré novinky z vašich Feedly zdrojů přímo na zamykací obrazovce vašeho zařízení. Určitě jste v minulosti zaznamenali studii, ze které vzešlo, že průměrný Android uživatel denně odemkne své zařízení více než 150krát. Nyní si představte, že se po každém odemknutí telefonu dozvíte nějakou novinku. Není to skvělé? Je to skvělé. Mezi novinkami z Feedly na vašem locksceenu můžete listovat – tažením prstu vpravo. Pokud táhnete prstem vlevo, telefon se odemkne. Na každé ploše také můžete použít tlačítko „+“, což je vysouvací nabídka dalších akcí, jako například rychlý přístup k fotoaparátu, internetu, dialeru apod.

Corgi for Feedly News Magazine
Corgi for Feedly News Magazine

Do Button, Do Camera, Do Note

Je skvělá aplikace pro zautomatizování procesů ve vašem telefonu. Aplikace funguje na systému receptů, do kterých vložíte své vlastní podmínky. Nyní si uvedeme příklady toho, co lze s aplikací IFTTT zautomatizovat. Lze například nastavit, aby se váš telefon ztlumil, když zrovna máte obchodní jednání, dále si můžete nechat automaticky zasílat upozornění o změně počasí, nastavit lze také automatické zálohování, stahování fotek ze sociálních sítí, psaní emailů, SMS apod. Představivosti se meze nekladou. Aplikace Do Button, Do Camera a Do Note jsou novinky od vývojářů IFTTT určené k vytváření vlastních programovatelných tlačítek (Do Button), tvorbu a správu pokročilých poznámek (Do Note) a synchronizaci/zálohování vašich fotografií (Do Camera).

DO Camera by IFTTT
DO Camera by IFTTT
DO Note by IFTTT
DO Note by IFTTT
DO Button by IFTTT
DO Button by IFTTT

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)