TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #68 – Spojení chatovacích klientů, velké notifikace a další

aplikace 68 hlavni

Jaké aplikace pro Android si dnes představíme? Jako první to bude Big Notofications pro zvětšení notifikací, což se může hodit lidem s horším zrakem. Následovat bude parádní aplikace Disa pro unifikaci textových zpráv z vašich chatovacích klientů. Třetím tipem na aplikaci je Seene, se kterou lze vytvářet 3D fotografie. Na závěr jsme pro vás vybrali známý prohlížeč souborů – LibreOffice Viewer.

Big Notifications

Máte v rodině někoho, kdo má problém se zrakem, a přesto by rád využíval všech výhod chytrého telefonu? Pak je ideální čas pro instalaci aplikace Big Notifications. Jak již název naznačuje, jedná se o jednoduchou aplikaci pro zvětšení textu všech příchozích notifikací. Abyste Big Notifications v telefonu aktivovali, budete muset aplikaci udělit povolení ve správci oznámení, čímž dojde k nahrazení systému notifikací. V základní verzi sice aplikace funguje na výbornou, nicméně jsme ochuzeni o téměř všechna její nastavení. Zakoupením plné verze získáte přístup k nastavení velikosti textu a dalším funkcím, jako například automatickému zmizení notifikací po určitém čase apod.

BIG Notifications
BIG Notifications

Disa

Tato skvělá aplikace pro Android dokáže unifikovat většinu vašich chatovacích klientů, čímž dokáže určitým způsobem šetřit vaši baterii. Ještě než začneme tuto aplikaci popisovat, je zapotřebí si uvědomit, že se jedná o pouhou beta verzi. Aplikace Disa zatím nabízí synchronizaci se základní SMS/MMS aplikací vašeho telefonu a Facebookem. Existuje ovšem i několik dalších pluginů, ke kterým se může dostat skrze nastavení této aplikace. V praxi to pak vypadá tak, že přes jedinou aplikaci (Disa), můžete komunikovat s vašimi přáteli na Facebooku, WhatsAppu a rovněž prostřednictvím SMS. Jednotlivé komunikační kanály přitom můžeme spojit dohromady (dle kontaktů). Díky otevřenému API lze v budoucnu očekávat další komunikační cesty, jež budeme moct do aplikace zahrnout. Disa rozhodně stojí za vyzkoušení.

Disa (Unified Messaging Hub)
Disa (Unified Messaging Hub)

Seene

S aplikací Seene lze vytvářet rádoby 3D fotografie, a to prakticky s jakýmkoli telefonem. Při focení musíte nejprve zaostřit konkrétní objekt a poté posunout telefonem (fotoaparátem) do strany. Tím vytvoříte fotografii, u které lze pak při otáčení zařízení sledovat 3D efekt. Po spuštění aplikace Seene se dostanete na váš Timeline, kde lze prohlížet a hodnotit fotografie ostatních uživatelů. Fotografie ostatních uživatelů lze rovněž seřadit podle několika kategorií. Jednu z nich pak tvoří „Nejlépe hodnocené fotografie“, ve které se můžete hravě inspirovat. Seene není kdovíjaká pecka, nelze jí však upřít určitou dávku originality. Tato zajímavá aplikace pro Android je ke stažení zdarma.

Seene
Seene

LibreOffice Viewer Beta

Jedna z nejpopulárnějších Open Source aplikací pro prohlížení souborů je nyní dostupná i na operační systém Android. LibreOffice je v současné době stále ve vývoji, proto je Android verze označena štítkem „Beta“. S touto aplikací můžete prohlížet většinu známých formátů. Namátkově se např. jedná o formáty typu .odt, .odp, .ods či klasické formáty typu MS Office – .doc, .xls, .pps a mnohé další. LibreOffice Viewer v současné verzi může obsahovat chyby. Pokud nějaké zaznamenáte, můžete je oznámit vývojářům a pomoct tak s budoucím vývojem a optimalizací této aplikace.

Nejnovější aplikace pro Android ve starších dílech

Jak se vám dnešní aplikace pro Android líbily?

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)