TOPlist

10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #3

zbozi TOP

Po delší odmlce se vracíme se třetím dílem našeho seriálu, který vám přináší tipy na zajímavé zboží z čínských obchodů. Dnes si představíme dalších 10 zajímavých produktů, kterými si můžete zpříjemnit práci s vaším mobilním telefonem či počítačem. Pojďme na to.

1) Bezdrátový ovladač pro Android

Začněme produktem, který nás v redakci velmi zaujal. Jistě to sami znáte – připojíte svůj telefon či tablet přes HDMI kabel k televizi, sednete si do pohodlí vaší pohovky a najednou zjistíte, že jste zapomněli zapnout titulky nebo spustili špatný soubor. Komu by se chtělo opět vstávat, že? Řešením je první tip na čínské zboží z našeho seriálu – bezdrátový ovladač pro Android. Tento šikovný nástroj jednoduše propojíte s vaším přístrojem a rázem jej můžete bezdrátově ovládat v dosahu televize. Ovladač na svém těle nabízí plnohodnotnou klávesnici, ovládací tlačítka pro Android a dokonce i touchpad. Skvěle se díky tomu hodí k ovládání Androidích Mini PC, kterých je na čínském trhu rovněž dostatek. Tento ovladač lze ovšem provozovat i s počítačem, což je podle nás rovněž skvělá možnost, jak z pohodlní postele ovládat svůj počítač (opět například při sledování filmů).

zbozi-bezdratovy-ovladac

Cena: 364 Kč (Dealextreme)

2) Android Mini PC MK809 III B

Ne každý doma vlastní chytrou televizi, která si poradí s přehráváním filmů z disku či z internetu. Ptáte se sami sebe, jak tyto a další pokročilé funkce naučit váš stávající televizor bez nutnosti investice do nové chytré televize? Jedním z oblíbených způsobů je použití Android PC, které představuje malou chytrou krabičku se systémem Android, která se přes HDMI propojí s vaším televizorem. Android Mini PC MK809 III B je jedním z nejvýkonnějších modelů díky 4jádrovému procesoru a 2GB RAM paměti. Díky systému Android vám nabízí všechny pokročilé funkce včetně přehrávání videí ve vysokém rozlišení, brouzdání po internetu, psaní e-mailů, hraní her a téměř všech funkcí, které vám umožňuje mobilní telefon s Androidem. Funkce tohoto přístroje můžete ještě vylepšit zakoupením ovladače, který jsme vám doporučili v předchozím odstavci. Pak proměníte svou televizi v plnohodnotné multimediální centrum a bude vás to stát přibližně 1500 Kč.

zbozi-MK809

Cena: 1178 Kč (Dealextreme EU)

3) Xiaomi externí baterie 16000 mAh

Současná situace s bateriemi v mobilních telefonech způsobila, že své Androidí miláčky nabíjíme takřka každý den. Ne vždy ale máme možnost připojit telefon během dne do elektrické sítě a stále více se tedy rozšiřují externí nabíječky, které lze nosit stále s sebou a dokážou dobít telefon opakovaně. Čínský výrobce Xiaomi stojí za velmi oblíbenými, kvalitními a cenově dostupnými bateriemi. Nejnovější model nabídne dokonce kapacitu 16000 mAh, díky čemuž lze telefon dobít několikrát. Nechybí tradiční kvalitní kovová konstrukce, která vydrží i nešetrné zacházení. Nejnovější baterie disponuje rovněž dvěma USB porty a lze tedy dobíjet dvě zařízení současně. Za cenu okolo 700 Kč se jedná o skvělý kup.

zbozi-Xiaomi baterie

Cena: 712 Kč (Dealextreme EU)

4) Stylové dotykové rukavice

Okolní teploty, které často klesají pod bod mrazu, nás nutí používat rukavice, aby zůstaly ruce v teple. Často ale narazíme na problém – většina kapacitních displejů na pokyny prstů v rukavicích nereaguje a ovládání přístroje v zimě je tedy složité. Řešením jsou speciální rukavice pro dotykové displeje, které ruce zahřejí a navíc v nich lze ovládat mobilní telefony. Tip na čtvrté zboží je praktický a zároveň s ním i oslníte kolemjdoucí – rukavice mají totiž zajímavý potisk.

zbozi-dotykov-rukavice)

5) Zimní čepice s Bluetooth sluchátky

U zimy zůstaneme i u pátého tipu na čínské zboží. Zima nám může být nejen na ruce, ale i na hlavu. Po nasazení čepice ale může vzniknout problém s našimi sluchátky (zvláště pokud jsou rozměrnější), které se pod čepici nevměstnají. Číňané tento problém ale vyřešili – zimní čepicí, která má sluchátka v sobě. Nepotřebujete navíc ani žádné kabely – přenos totiž probíhá skrze bezdrátovou technologii Bluetooth.

zbozi-zimni-cepice

Cena: 422 Kč (Banggood)

6) Držák telefonu s postavičkou Androida

Mobilní telefony nosíme stále s sebou a sotva někde uložíme své pozadí, mobilní telefon zpravidla položíme někam na stůl v našem okolí. Ne vždy ovšem chceme telefon jen tak „válet“ na stole. Co mu připravit své speciální místečko? Držák jako postavička Androida představuje praktického, ale zároveň i zajímavého pomocníka. Tento skládací stojánek bude ozdobou vašeho stolu.

zbozi-android-stojanek

Cena: 92 Kč (Pandawill)

7) Držák telefonu s přísavkou

O něco jednodušší stojánek může vytvořit dvojice propojených přísavek. Telefon lze díky tomu připevnit k různým povrchům a v libovolné pozici. Lze přichytit nejen telefon, ale také tablet. Tento šikovný držák lze použít například při sledování filmů či při videokonferenci atp. Se svou cenou okolo 30 Kč se jedná navíc o zanedbatelnou částku.

zbozi-prisavka

Cena: 32 Kč (Dealextreme)

8) Kleště na výrobu Nano SIM

SIM karty v nejmenší podobě s označením Nano se začínají objevovat stále častěji. Ne každému se pak chce po nákupu telefonu navštěvovat operátora pro výměnu své karty, když ji stačí pouze správně oříznout. To lze samozřejmě i nožem či dalšími podobnými pomůckami, ale je to zbytečné, když na to existují speciální nástroje. Tyto kleště si poradí s oříznutím karet standardní velikosti a rozměrů Micro SIM. V balení naleznete také trojici adaptérů. S cenou 145 Kč se nejedná o nákladnou položku, zvláště pokud ořezáváte SIM karty často (pro své známé či zákazníky).

zbozi-kleste

Cena: 145 Kč (Dealextreme)

9) NFC prsten

Pokrok je nezastavitelný. Bezdotyková technologie NFC se pomalu ale jistě rozšiřuje do mobilních telefonů a uživatelé se jejímu využití stále učí. Jedním z originálních využití této technologie může být NFC prsten. Jak to funguje? V těle prstenu, který je vyroben z titanu, je umístěn NFC čip, který mohou přečíst mobilní telefony s NFC. Díky tomu lze mobilní telefon naučit různé příkazy a operace, které s prstenem souvisí – například odemykání telefonu či aplikací pomocí přiložení prstenu k telefonu, spouštění aplikací či dalších nástrojů apod. Možnosti prstenu mohou být díky použití dalších aplikací (Tasker apod.) takřka nekonečné. Tento nápad je opravdu zajímavý, bohužel s cenou okolo 500 Kč se nejedná o levný nákup. Internetový obchod Dealextreme nabízí několik barevných variant a rovněž velikostí.

zbozi-nfc-prsten

Cena: 456 Kč (Dealextreme)

10) Šikovná držátka kabelů

Nabíjecí kabel k telefonu, nabíjecí kabel k tabletu, datový kabel k telefonu a nabíječka notebooku. Tyto všechny a spousta dalších kabelů a konektorů může sídlit na našem stolu bez jakéhokoliv řádu a někdy je problematické kýžený kabel vůbec objevit. Co udělat na stole pořádek? Díky levným úchytům mohou dostat vaše kabely a konektory přesné místo na pracovním stole, díky čemuž nikde nezavází a navíc je máte stále po ruce. V balení je dokonce 6 držátek s různými barvami, což je za cenu 29 Kč lákavá nabídka.

zbozi-držátko-kabelu

Cena: 53 Kč (Dealextreme EU)

Vzhledem k obrovskému počtu čínských obchodů je velmi pravděpodobné, že se zboží z našeho článku nalézá i v jiném obchodě s nižší cenou. Uvedli jsme pouze ověřené obchody, ze kterých jsme povětšinou dané zboží sami zakoupili. Pokud objevíte stejný výrobek s nižší cenou, dejte nám o tom vědět v komentářích. Rádi tipy na obchody rozšíříme. Děkujeme.

Máte nějaký zajímavý tip? Podělte se s námi

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat zboží z čínských obchodů. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Pokud jste tedy i vy sami našli či přímo zakoupili některé zajímavé zboží z Číny, podělte se, prosím, s námi v komentářích. Především vaše tipy mohou zaznít v dalším pokračování.

Předchozí díly seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Líbil se vám dnešní výběr 10 zajímavých zboží?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (59)