TOPlist

Díky WebVR jde pouštět virtuální realita rovnou v Chrome prohlížeči

WebVR

Za normálních okolností je potřeba k mobilní virtuální realitě speciální aplikace. V nové verzi prohlížeče Chrome jde spouštět přímo ze stránek, přidává se totiž podpora WebVR. Zanedlouho bychom se tak měli dočkat více a více stránek s podporou virtuální reality.

WebVR pomůže dostat virtuální realitu k více lidem

Podpora pro virtuální realitu byla přidána v poslední verzi prohlížeče Google Chrome. Jediné negativum je prozatím v tom, že k použití funkce je potřeba headset Daydream View a tudíž i telefon, který je kompatibilní s touto platformou. Google ale slibuje, že v budoucnu budou WebVR podporovat i další headsety pro virtuální realitu, a to včetně levného Google Cardboard.

bear71body

Příspěvek na blogu společnosti Google také představil několik stránek, které již podporují virtuální realitu přes prohlížeč. Je to například Sketchfab, který nabízí více než milion obrázků a videí, která jsou dostupná pro VR. Dále je to například PlayCanvas, což je několik interaktivních VR zážitků, které budou potřebovat i Daydream ovladač.

Nejzajímavější je ale určitě Bear 71 VR. Jedná se o dokument ve virtuální realitě, který se soustředí na medvěda v národním parku Banff v Kanadě. Dokument interaktivně ukazuje, jak lidé častěji a častěji narušují jejich život. Existuje i Flash verze, která je taktéž velmi povedená.

Myslíte, že podpora virtuální reality rovnou v prohlížeči pomůže nastartovat tento trh ještě více?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)