Webový Kalendář Google přinese chytřejší plánování schůzek

webovy-kalendar-google-novinky-ico

Vývojáři, pracující na aplikacích pro podniková nasazení G Suite, představili první letošní vylepšení. Webový Kalendář Google by měl díky nim nabídnout chytřejší plánování schůzek. Některé funkce mohli od dubna 2016 firemní zákazníci vyzkoušet v aplikacích pro Android a iOS a jak je vidět, webová verze nezůstane v tomto směru pozadu.

Co nabídne webový Kalendář Google firemním zákazníkům?

Při vytváření schůzky nabídne webový Kalendář Google konferenční místnosti, které jste vy nebo jiný účastník použili v minulosti. K dispozici ale zůstává i starší způsob, spočívající ve vyhledávání a/nebo procházení dostupných míst.

Nabídka místností pro schůzku Nabídka místností pro schůzku

Další novinku oceníte v případech, kdy plánujete události se zahraničními partnery. V mnoha případech je totiž vhodné brát v úvahu, v jaké časové zóně se druhá strana nachází. Ve většině případů není dobrý nápad zakládat schůzku v době, kdy má obchodní partner půlnoc, ať už v reálném, nebo přeneseném způsobu. Pokud tedy necháte webový Kalendář Google vyhledat nejvhodnější čas meetingu, zobrazí aplikace čas v místním časovém pásmu každého účastníka. Tato funkce je k dispozici v případech, kdy se časové pásmo alespoň jednoho z pozvaných liší od ostatních.

Webový Kalendář Google upozorní na čas jednotlivých účastníků Webový Kalendář Google upozorní na čas jednotlivých účastníků

Obě novinky jsou sice na první pohled jednoduchými maličkostmi, které však v podnikovém nasazení mohou ušetřit nemálo času a dalších starostí. Vývojářský tým navíc na konci příspěvku na oficiálním blogu prozrazuje, že pro rok 2017 má připravenou řadu dalších novinek.

Výše uvedené novinky budou do dvou týdnů postupně uvolňovány všem uživatelům balíčku G Suite.

Co je G Suite?

G Suite je nabídka aplikací Google optimalizovaná pro firemní a podnikovou sféru. Za 4 dolary (100 Kč) měsíčně nebo 40 dolarů (1000 Kč) ročně uživatel získá e-mailovou adresu na své doméně, možnost pořádání video konferenci s více než 25 účastníky či chytřejší sdílené kalendáře propojené s dalšími službami Google. Součástí je také 30GB prostor v cloudovém úložišti Disk Google. Původně vyhledávací gigant nabízel tyto služby pod označením Google Apps for Work.

Zdroje: androidpolice.com, googleblog.com, androidauthority.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)