TOPlist

Wear OS je oficiální nový název pro systém Android Wear

Wear OS rebrand Android Wear

Wear OS je oficiální nový název pro chytré hodinky. Před chvílí to potvrdil Google na svém blogu a vydal také menší info k tomu, co je vedlo k rebrandingu systému Android Wear.

Wear OS byl potvrzen, systém se rebranduje pomocí aktualizace

Jak už jsme informovali před několika dny, Android Wear je u konce. Tedy alespoň ta část s názvem a logem. Samotný systém pro chytré hodinky pokračuje dále a minimálně tento rebranding ukazuje, že Google i nadále počítá s chytrými hodinkami.

Chytré hodinky s operačním systémem Wear OS (Android Wear) totiž nejsou tak velký hit, jak se očekávalo. Na trhu už jsou hodinky s tímto systémem čtyři roky, a přesto je jejich podíl na trhu poměrně malý.

wear os hodinky chytre

Rebranding značky by tomu mohl pomoct a Google také snad představí nějaké zajímavé novinky, které pomůžou dostat chytré hodinky na výslunní. Rebrand na Wear OS se postupně uvolňuje v následujících týdnech pomocí aktualizace aplikace. Pokud vám ale nebyla aktualizace nabídnuta a nechcete čekat, tak APK soubor už je k dispozici například na APKMirror.com.

Kromě rebrandingu, tato aktualizace také přinese například vylepšení pro Google Play Music a Google Keep. V podporovaných obchodech vás nově může Google Pay upozornit na to, že můžete přes tuto službu platit a také se vylepšila přehlednost při použití temnějšího motivu.

Samotný Google rebranding moc dlouze nekomentoval, v podstatě jen zmínil, že mnoho uživatelů Android Wear používá Apple iPhone, takže nový název Wear OS dává větší smysl.

Wear OS by Google Smartwatch
Wear OS by Google Smartwatch

Jak se vám líbí nový název a logo operačního systému pro chytré hodinky?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)