TOPlist

Revoluce na Twitteru? Testují se tweety s 280 znaky

tweety s 280 znaky

Pro mnohé je největší plus Twitteru omezení na 140 znaků, hodně lidí to ale vidí jako mínus. To se již brzy může změnit. Sociální síť včera večer začala testovat u vybrané skupiny lidí tweety s 280 znaky.

Tweety s 280 znaky prozatím jen jako test

Podle Twitteru 9% tweetů v angličtině naráží na limit 140 znaků. Testování s 280 povolenými znaky má za úkol určit, jestli se něco změní. Anebo jestli budou uživatelé nadále využívat všechny volné znaky pro tweet. Největší kritika přichází ve formě toho, že se vytratí kouzlo přemýšlení, kdy se musí zpráva promyslet, aby se dokázala vměstnat do 140 znaků.

Na druhou stranu limit 140 znaků neměl při zakládání Twitteru nějak důležitý. Tvůrci limit zvolili podle SMS, kde je právě tento limit na jednu zprávu. Jenže „SMSky“ se už dnes využívají minimálně a pro mnohé je 140 znaků příliš omezujících. Novinka se testuje u malého počtu uživatelů a podle výsledků se buď rozšíří pro všechny, nebo naopak zruší a zůstane se u 140 znaků. Jak takový tweet s 280 znaky vypadá, můžete vidět výše.

Myslíte si, že tweety s 280 znaky jsou dobrý nápad?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)