Tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“ je opět funkční. Takhle jej zprovozníte

zkontrolovat aktualizace tlacitko

Tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“, které se nachází v nastavení Android zařízení již poměrně dlouhou dobu nefungovalo tak, jak mělo. Původně fungovalo tak, že pokud jste byli vybráni do skupiny, která má obdržet aktualizaci, tak jste se po kliknutí na tlačítko posunuli blíže ke stažení. Pokud jste ale nebyli vybráni, tak se po kliknutí na tlačítko nic nestalo. Problém je v tom, že se žádným způsobem nedalo zjistit, jestli se něco děje. V září minulého roku se oznámilo, že pro Nexus a Pixel telefony se fungování tlačítka změní a po kliknutí se ihned zpřístupní aktualizace. Jenže to fungovalo chvíli, Po jedné aktualizaci služeb Google Play přestalo tlačítko fungovat úplně, a to až do začátku února. Google tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“ opravil až v nové verzi 12.2.09, která je momentálně dostupná pro účastníky beta testování.

Služby Google Play 12.2.09 opravují tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“

Ještě včera jsme zkoušeli na redakčním Pixel 2 telefonu tohle tlačítko, nicméně po kliknutí se nic nestalo. Dnes jsme nainstalovali betaverzi služeb Google Play a ihned po kliknutí na tlačítko, vyskočila možnost stáhnout únorovou bezpečnostní záplatu Androidu. Podobně to mají lidé po celém světě. Prozatím jde hlavně o Pixel 2 telefony, ale na redditu se objevilo i několik lidí s první generací Pixelu, kterým aktualizace pomohla.

Pokud nechcete čekat na stabilní verzi Google Play služeb, tak si můžete také stáhnout beta verzi. Nejprve se musíte připojit do testování Google Play Services, to učiníte ZDE. Po chvíli by vám měla přijít aktualizace služeb na verzi 12.2.09 nebo vyšší. Pokud ne, tak můžete využít APK soubor, například z APKMirror.com a aktualizaci nainstalovat ručně. Po úspěšné instalaci už můžete v nastavení telefonu zkontrolovat aktualizace na poslední bezpečnostní opravy Androidu.

Google Play services
Google Play services

Pomohla vám aktualizace? Máte již na svém Nexus či Pixel telefonu únorovou bezpečnostní záplatu?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)