Nový systém Google Fuchsia se ukázal na videu

system-google-fuchsia

Google tvoří nový systém Fuchsia na Pixelbooku, pokud tento nový chromebook od Googlu vlastníte, tak si také můžete vyzkoušet hodně ranou verzi chystaného systému, který by mohl v budoucnu nahradit právě Chrome OS anebo možná i Android. Google toho moc o systému Fuchsia, takže jde spíše o spekulace.

Google Fuchsia se ukazuje v plné kráse na Pixelbooku

Existuje spousta spekulací o tom, jaké má Google plány s novým systémem. Nicméně už teď je jasné, že bude fungovat na telefonech, tabletech i noteboocích. Takže kdo ví, v budoucnu se třeba stane, že se bude jednat o jediný operační systém Google. Anebo jej také Google zruší, nebylo by to poprvé, kdy by tato společnost ukončila takto velký projekt.

Z nového několika minutového videa už jde vidět, že Fuchsia si bere prvky z obou nynějších systémů Google. Oproti prvním verzím, kde fungovalo jen pár tlačítek, jde vidět značný pokrok. Nově můžeme vidět zamykací obrazovku, která připomíná Chrome OS.

Po odemknutí zařízení se objeví známé rozhraní, které jsme mohli vidět minulý rok. Nově už je ale mnohem více funkční. Hlavní obrazovka je rozdělena do tří částí. Poslední otevřené aplikace se nachází ve vrchní části obrazovky, ve středu je v podstatě informační lišta. Spodní část připomíná kombinaci hledání Google a také chytrých karet Google Feed. Jak to celé funguje, se můžete podívat na videu výše.

Co zatím říkáte na nový systém Googlu, těšíte se na něj?

Zdroj: arstechnica.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)