Facebook Messenger okopíroval funkci ze Snapchatu. Jenže ta je spíše otravná

messenger facebook streak snapchat

Facebook velmi rád kopíruje funkce ze Snapchatu, a to hlavně aby jej dokázal oslabit. Mezi hlavní okopírované funkce můžeme zařadit Stories (příběhy), obličejové filtry a další úpravy fotek, které jsme poprvé mohli vidět ve Snapchatu. Nyní se ve Facebook Messengeru začíná objevovat funkce Streak.

Je Streak užitečná nebo otravná funkce?

První uživatelé v zahraničí začali hlásit, že se jím ve Facebook Messengeru začala objevovat funkce Streak. To je oblíbená součást Snapchatu, kde tato funkce povzbuzuje uživatele k tomu, aby pravidelně posílali více fotek a zároveň připomíná, že končí jejich série pravidelných fotek s kamarády. Oblíbené je to hlavně u mladé generace, kdy jde v podstatě o jistý druh gamifikace (zvyšování zájmu o nějakou službu pomocí herních prostředku a designů). Zkrátka to připomíná takovou hru o udržení co největšího „skóre“.

A právě tohle se začalo objevovat ve Facebook Messengeru. Uprostřed obrazovky vám vyskočí upozornění, že jste si například s vašim kamarádem psali dva dny po sobě. A pokud chcete udržet sérii i třetí den, tak byste mu měli napsat. V redakci si nemůžeme pomoci, ale připadá nám to jako strašně otravná a zbytečná věc.

Jak to vidíte vy? Přijde vám Streak jako užitečná funkce?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)