Proč Sony odstranilo 3,5mm jack? Vysvětlení společnosti překvapilo

3,5mm jack sony xperia xz2

Jedna z největších novinek u telefonů Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact, je změněný design. Nebyly to ale jediné novinky u těchto vlajkových modelů, například jím chybí také 3,5mm jack. Japonská společnost nyní prozradila, proč 3,5mm jack odstranila.

Nový design může za to, že Sony telefony nemají 3,5mm jack

Nové Sony telefony se představily na veletrhu MWC, jedna z jejich největších novinek byla i změna designu, která se nazývá Ambient Flow. Tento design nahradil roky používaný OmniBalance. Moc úspěchu ale nemá, a to i třeba kvůli tomu, že nové Sony telefony jsou kvůli němu jedny z nejbaculatějších, Compact verze má tloušťku 12,1 mm.

sony xperia xz2

A teď to vypadá, že je zde další důvod, proč lidé nebudou mít tento nový design rádi. Odstranění 3,5mm jacku je právě kvůli přechodu na nový čistý design, kdy zaoblení a čistí linie nechtěli rušit 3,5mm jackem. Navíc prý Sony vidí, že trh se mění a lidé už spíše kupují bezdrátová sluchátka. V balení telefonu se pak také objevuje redukce, která umožní propojení s klasickými sluchátky.

sony adapter 3,5mm jack Sony prodává i tento adaptér, jenže společně s ním přijdete i o podporu rychlého nabíjení.

A pokud byste chtěli nabíjet a zároveň přehrávat hudbu ve sluchátkách, tak má Sony také řešení se speciálním adaptérem. Jenže jsou tu dva problémy. Jednak si ho musí lidé dokoupit zvlášť, zároveň ale s tímto adaptérem přijdou o možnost rychlého nabíjení.

[aps_product_sz id=“486183″]

[aps_product_sz id=“486184″]

Jak se vám líbí nový design Ambient Flow u Sony telefonů?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)