Služba TrackID na rozpoznávání hudby končí. Sony doporučuje konkurenci

trackid

TrackID je poměrně populární služba na hledání hudby, a to hlavně díky tomu, že byla předinstalována na mnoha Sony telefonech. Brzy tomu už ale tak nebude, Sony se rozhodlo celou službu ukončit.

TrackID od Sony končí 15. září

Služba TrackID byla nainstalována na několik desítek milionů zařízení, takže byla i poměrně úspěšná. Jenže provozování takové služby není pro Sony nic levného, a to obzvlášť s takovou konkurencí jako je Shazam, SoundHound, nebo Google se svým vyhledáváním hudby. Přímo v aplikaci stojí, že konkurence se posouvá dopředu. Z toho se dá usoudit, že Sony již nechce službu financovat, protože na udržení kroku s konkurencí jsou vyžadovány velké prostředky.

Právě na prvního jmenovaného doporučuje Sony, aby uživatelé přešli. Služba TrackID se vypíná 15. září a bohužel neexistuje možnost exportování vyhledaných písniček do nějakého souboru, nebo jiné služby. Pokud si chcete přesto zálohovat názvy písniček a skupin, rychlý způsob je pomocí screenshotů.

TrackID™– rozpoznávání hudby
TrackID™– rozpoznávání hudby

Kterou službu používáte k rozpoznáváni hudby?

Zdroj: androidpolice.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)