Kolik jste utratili na Google Play? Podívejte se na seznam koupených aplikací

seznam koupenych aplikac Google Play

Kupujete často aplikace na Google Play? Rádi byste se dozvěděli, jaké všechny aplikace máte zakoupeny a kolik jste za ně utratili? Dnes si ukážeme, jak jednoduše zobrazit seznam koupených aplikací z Google Play.

Proč chtít zobrazit seznam koupených aplikací?

Možná se hned na úvod ptáte, proč by měl uživatel vůbec seznam koupených aplikací hledat a k čemu jsou takové informace dobré. Může v tom být v první řadě zvědavost – podívat se, kolik „kousků“ jsme za dobu používání telefonu nakoupili a kolik jsme za aplikace celkově utratili. Stejně tak se lze podívat, jaké aplikace jsme kdysi nakoupili, když ještě byly placené, přestože dnes jsou již zdarma. Může se rovněž stát, že máme v povědomí aplikaci, kterou jsme kdysi zakoupili a nyní by se nám hodila, ale nemůžeme si vzpomenout na její název. Ve všech těchto případech se takový výpis může hodit.

Použijte přímo aplikaci Google Play

Pro takové informace přitom nemusíme chodit vůbec daleko, prozradí nám to totiž samotný Google Play. Tato sekce je ovšem tak trochu skrytá, a proto o ní většina uživatelů ani neví. Stačí se ovšem podívat do aplikace Google Play, vysunout menu z levé části obrazovky, zvolit Účet a následně Historie objednávek. Objeví se seznam koupených aplikací v Google Play od počátku věků, jsou zde ale samozřejmě zařazeny i například knihy či filmy. Bohužel se nedá v tomto seznamu žádným způsobem filtrovat či detailněji objednávky řadit. To lze do určité míry provést na počítači na této stránce, kde lze alespoň filtrovat, zda chceme zobrazit aplikace, filmy, hudbu nebo knihy.

seznam koupenych aplikaci Google Play

Aplikace Purchased Apps – detailnější přehled o nákupech

Druhou možností je použít specializovanou aplikaci, která nám vytáhne stejné informace, ale umožní nám s nimi trochu lépe pracovat. Jednou z nich je například Purchased Apps, která je na Google Play k dispozici zdarma. Po instalaci jí stačí pouze potvrdit přístup k našemu účtu (bez toho bohužel nemá, jak získat potřebné informace) a spustit. Hned na úvodní obrazovce je zobrazen seznam koupených aplikací z obchodu Google Play i s datem a cenou. Kliknutím se můžeme na aplikaci podívat do Google Play, pokud je stále aktuální. Vysouvací menu vlevo vám zobrazí i celkovou cenu za nákupy.

Výhodou této aplikace oproti seznamu přímo v Google Play je detailnější možnost zobrazení. Aplikace lze totiž řadit pomocí ikony v pravém horním rohu a nechat si zobrazit aplikace například podle ceny, názvu nebo datu nákupu. Ve vysouvacím menu vlevo se můžeme podívat a nechat si vypsat jen určité kategorie aplikací. To se hodí třeba v případě, že chci zobrazit jen zakoupené akční hry nebo třeba aplikace pro produktivitu. Standardně je zobrazení cen v dolarech, skrze nastavení lze ale vybrat i české koruny. Seznam aplikací je dokonce možné exportovat do souboru. Jedinou vadou na kráse tak může být reklamní proužek ve spodní části. S tím se však dá bez problémů žít.

Purchased Apps (Reinstall your
Purchased Apps (Reinstall your

Jak rozsáhlý je váš seznam koupených aplikací v Google Play?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)