TOPlist

Samsung Galaxy S3 a Galaxy S3 Mini v USA stále čekají na Android 4.4.2 KitKat

samsung_kitkat_ico

Vlajková loď z roku 2012 – Samsung Galaxy S3 – sice měl podle původních neoficiálních zpráv dostat aktualizaci na Android 4.4.2 KitKat, nicméně ani v dubnu zatím nelze s jistotou říci, kdy se jí dočká a zda vůbec. Podle oficiální stránky softwarové podpory společnosti Samsung USA Galaxy S3 obdrží update na Android 4.4 Kitkat a s novým firmwarem dostane několik vylepšení, včetně modernizovaných aplikací Google Mobile Service. Web ale nezmiňuje žádné podrobnosti týkající se oficiálního data vydání, nebo alespoň horizontu, ve kterém by měl být update uvolněn.

Samsung Galaxy S3 a Galaxy S3 Mini stále čekají na Android 4.4.2 KitKat Samsung Galaxy S3 a Galaxy S3 Mini stále čekají na Android 4.4.2 KitKat

Také arabská pobočka Samsungu tvrdí, že v současnosti neexistují žádné konkrétní plány ohledně Androidu 4.4 KitKat pro modely Galaxy S3 a Galaxy S3 Mini a doporučuje svým zákazníkům trpělivost.

V tomto směru je důležité upozornit na jednu zásadní věc: v případě evropské verze Galaxy S3 (I9300) se uživatelé KitKatu pravděpodobně nedočkají (jak ostatně už v únoru naznačil Seznam 16 telefonů a tabletů Samsung, které v Evropě dostanou KitKat), zatímco americký sourozenec (I9305) stále zůstává ve hře.

Obě zařízení se totiž po hardwarové stránce poměrně zásadně liší – americká verze má 2 GB operační paměti (evropská „jen“ 1 GB; právě „malá“ velikost RAM byla uváděna jako důvod, proč tento model KitKat nedostane, ačkoli minimální specifikace Androidu 4.4 vyžaduje jen 512 MB operační paměti) a podporuje 4G/LTE sítě. Samsung Galaxy S3 I9300 byl uveden na trh s Androidem 4.0.4 Ice Cream Sandwich, zatímco model I9305 přišel s Androidem 4.1.1 Jelly Bean.

Evropský model navíc nedostane aktualizaci ještě z jednoho důvodu – přišel na trh v květnu 2012, což při 18měsíční podpoře znamená, že „nárok na aktualizace“ mu vypršel v listopadu 2013. Proti tomu americký Galaxy S3 zahájil v září 2012, tudíž měl na updaty „nárok“ až do března tohoto roku.

Zdroj: IBTimes.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)