Tvůrce Pokémon GO: Rozšířenou realitu čeká s chytrými brýlemi boom

rozsirena-realita-chytre-bryle

John Hanke, který stojí v čele společnosti Niantic, plánuje spojit dvě chytré věci do jedné. Rozšířená realita a chytré brýle vytvoří ojedinělou kombinaci. Hra Pokemon GO tak dostane nový rozměr, díky kterému lze chytat pokémony doslova kdykoli a kdekoli. Samozřejmostí je připojení k internetu.

Rozšířená realita a chytré brýle dohromady

Hru Pokemon GO všichni dobře znají. Její tvůrce John Hanke odkryl, co má společnost Niantic v plánu do budoucna. Podle něj má rozšířená realita obrovský potenciál, a to hlavně ve spojení s chytrými brýlemi, kdy se vám vše, co na displeji vidíme promítne přímo před vašima očima.

john-hanke-tvurce-pokemon-go

Nejrozšířenější platformou jsou dnes mobilní telefony. Jejich uživatelské rozhraní však není dokonalé, a proto je potřeba jej podpořit rozšířenou realitou a chytrými brýlemi, díky kterým člověk vnímá informace přirozenější formou říká John Hanke.

Díky rozšířené realitě a chytrým brýlím nebudeme hrát jen hry. Tato technologie pomůže například při nakupování, nebo při cestování, kdy vám ve velkých městech brýle ukážou správnou cestu, nebo linku autobusu. Teď už jen záleží, jestli se připojí i ostatní firmy a urychlí tak celý vývoj.

Pokémon GO
Pokémon GO

Jak byste využili rozšířenou realitu a chytré brýle vy?

Zdroj: engadget.com

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)