Menu

Recenze telefonu DOOGEE Collo DG100

doogee_ico

Portál http://dx.com je známým místem pro nakupování různých gadgetů a drobných součástek. Jednou ze zajímavých vlastností tohoto obchodu je poštovné zdarma. Není tedy problém si tam koupit obal na telefon za dolar a nechat si ho poslat z Číny až domů. Portál nabízí i mobilní telefony a mezi nimi i mobilní telefony s Androidem. V nabídce jsou jak značkové tak zcela neznámé modely a právě jeden takový neznámý model mne velice zaujal dobrými parametry a nízkou cenou. Rozhodl jsem se trochu zariskovat a telefon objednat. Už je to měsíc od chvíle, kdy mi telefon dorazil.

*informace pro ty z vás, kteří čtou naše články z aplikace Svět Androida „Autorem této čtenářské recenze je  Martin Kopta, děkujeme za pochopení“*

Představení telefonu

Telefon Collo DG100 má na svědomí čínská firma KVD (http://www.kvdchina.com), které patří značka DOOGEE (http://www.doogee.cc). Telefon je zřejmě určen primárně pro čínský trh, ale díky univerzálnosti hardware a Androidu není problém jej provozovat i v Čechách.

Collo DG100 vypadá velmi obyčejně a vzhledem rozhodně ani nepřekvapí ani neurazí. Kromě klasické celočerné varianty je dostupný v několika dalších barvách (přední část je bílá a zadní dle volby).

DOOGEE Collo DG100

DOOGEE Collo DG100

DOOGEE Collo DG100

DOOGEE Collo DG100

Telefon disponuje následujícími technickými parametry:

  • Procesor: MTK6572 Dual-Core 1,3 GHz
  • Grafický čip: Mali-400 MP
  • Paměť RAM: 512 MB
  • Paměť ROM: 4 GB
  • Dostupná paměť: 2,4 GB
  • Obrazovka: 4″ IPS (kapacitní)
  • Rozlišení: 800 x 480 px
  • Zadní kamera: 5 Mpx
  • Přední kamera: 2 Mpx
  • Android: 4.2.2
  • Počet SIM slotů: 2 (normální velikost)
  • Sítě: 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900; 3G: WCDMA 850 / 2100 MHz
  • Data: GPRS HSPA EDGE
  • Baterie: Lithium Battery 2000 mAh
Informace o telefonu

Informace o telefonu

Parametrově jde tedy o relativně běžný chytrý telefon, který se řadí přibližně do středu nabídky trhu. A za kolik se dá pořídit? Za $82, tedy přibližně 1600 Kč (na výše zmíněném Dealextreme). To už je velice zajímavé, když uvážíme, že nejlevnější Androidy na českém trhu jsou kolem 1800 Kč (v době psaní článku) a ty se parametrově s naším telefonem nemohou vůbec měřit (doslova, protože na nich ani nerozběhnete potřebné benchmarky).

Objednávka, doručení a balení

Dne 4.9. jsem na výše zmíněném obchodu zakoupil DG100 a zaplatil jej okamžitě platební kartou přes PayPal. Telefon byl odeslán ze Singapuru 12.9. (omlouvali se, že nebyl zrovna na skladě) a do České Republiky dorazil 30.9., kde byl pozastaven Celním úřadem.

Poštou mi dorazilo oznámení o zahraniční zásilce. Úřadu jsem zaslal všechny žádané informace, jako například fakturu, účel zásilky, doklad o platbě, prohlášení o neobchodním charakteru a podepsanou plnou moc pro Českou Poštu (aby za mne mohla zásilku vyřídit). Celkově mne všechny poplatky za proclení vyšly na 554 Kč, které jsem uhradil při běžném převzetí zásilky. Procelní a doručení trvalo asi čtyři dny.

Telefon byl doručen v obyčejné žluté obálce s bublinkovou fólií.

Telefon byl doručen v obyčejné žluté obálce s bublinkovou fólií.

Telefon byl doručen v obyčejné žluté obálce s bublinkovou fólií.

Po rozbalení (bez fólie)

Po rozbalení (bez fólie)

Balení bylo lehce potlučené a špinavé, ale krabička byla dost tvrdá a kromě otlačených rohů se celému balení nic nestalo.

Součástí balení bylo:

  • Telefon
  • Baterie
  • Obal na telefon
  • Ochranná fólie
  • Sluchátka
  • Návod
  • USB kabel
  • Evropská zástrčka s USB zásuvkou

Telefon byl zabalen v měkkém plastovém sáčku a přes display měl obyčejnou výstavní fólii. Pod ní byla ještě nalepená normální ochranná fólie, o které jsem bohužel nevěděl a přes ní nalepil dodanou ochranou fólii. Telefon tak tedy používám se dvěma ochrannými fóliemi. Baterie byla nabitá na přibližně 80% kapacity. Obal na telefon je knížkový bez úchytek s lepivým čtvercem na jedné vnitřní straně. Zavírání má magnetické. Po měsíci používání jsem jej vyhodil, protože v něm magnet začal putovat a pouzdro nezavíralo. Jinak ale pro začátek nebylo špatné.

První dojmy

Úplně prvním dojmem z telefonu byla jeho barva a váha. Objednal jsem si zelenou variantu (pro přítelkyni) a zelená, která dorazila byla poněkud svítivější, než jsem očekával. Hned poté mne překvapila váha telefonu. I s baterií je telefon nečekaně lehký. Každý, kdo jej vzal do ruky, tento fakt poznamenal. Svojí vahou evokuje spíše dětskou hračku než skutečný telefon.

Srovnání tloušťky telefonu s tužkou

Srovnání tloušťky telefonu s tužkou

Dalším dojmem byla hlasitost telefonu (zadního reproduktoru). Při spuštění proběhne animace výrobce, která je doprovázena zvukem. Ten je tak hlasitý, že se dá srovnávat s hlasitostí některých notebooků (a spoustu z nich strčí do kapsy).

Příjemným zjištěním bylo, že Android je téměř čistý Android, který má výrobcem pouze změněnou úvodní znělku, logo v odemykacím mechanismu, vlastní pozadí a pár předinstalovaných aplikací. Například Documents To Go, LED flashlight, MoboPlayer, Movie Studio, Skype, Správce souborů, Twitter, WhatsApp a Youtube. Mezi spuštěnými aplikacemi se pak ještě schovávalo opět cosi čínského. Nevím k čemu to sloužilo, ale šlo to bez problémů deaktivovat.

Nainstalované aplikace

Nainstalované aplikace

Domovská obrazovka

Domovská obrazovka

Dalším poznatkem byla relativně nízká hlasitost reproduktoru při hovoru. Osobně mi telefon přišel příliš tichý a protějšku jsem moc dobře nerozuměl. Zjistil jsem ale, že záleží na protějším telefonu a možná i na dalších okolnostech (síť, operátor). Každopádně, mohl být trochu hlasitější.

Nepříjemně mne překvapila absence indikačních diod a nepodsvícených dotykových ovládacích tlačítek pod displayem. Jak jsem se ale dozvěděl, ne všechny chytré telefony dnes mají indikační diody.

Výkon telefonu

DOOGEE Collo DG100 je rozhodně dostatečně výkonný telefon pro běžné používání i hraní her. Bez problémů zvládá hry jako Angry Birds (SW), Plants vs. Zombies 2 a spoustu dalších. Odezva telefonu je perfektní, vše se děje okamžitě bez zbytečných prodlev.

Výkon telefonu jsem měřil aplikací AnTuTu Benchmark, ve které získal celkem 11025 bodů. To jej řadí například před Samsung Galaxy S2 a HTC One S. Škála AnTuTu hodnocení začíná kolem 30000 bodů a končí u stovek bodů. DG100 se tak řadí kamsi k nižší střední třídě.

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

DOOGEE Collo DG100 v AnTuTu

Po měsíci používání

Původně jsem měl obavu, že display telefonu bude nekvalitní a nebude dobře reagovat, ale po dlouhodobém používání mohu potvrdit, že telefon má display kvalitní a reaguje velmi dobře. Barvy i rozlišení jsou velice dobré a rozpoznávání dotyku je spolehlivé. V některých aplikacích je rozpoznání dotyku horší a občas neprojde, ale to přičítám pouze aplikacím, protože v samotném Android UI vše reaguje perfektně. Svoji roli možná hraje i dvojitá ochranná fólie.

Na baterii telefon vydrží až čtyři dny, pokud je téměř vše vypnuté a telefon slouží skutečně jen jako telefon. Při běžném používání telefon vydrží zcela bez problémů dva dny. Při dlouhodobém hraní her, zapnuté wifi, používání mobilních dat a podobně telefon vydrží něco přes jeden den. S výdrží je tedy srovnatelný s ostatními chytrými telefony.

I přes veškeré snahy se mi doposud nepodařilo rozjet na telefonu GPS. Při pokusu o použití telefon stále hledá spojení, ale žádná nenachází. Buď se GPS v mém kusu rozbitá, nebo jsem něco špatně nastavil.

Stabilita telefonu je perfektní. Za celou dobu provozu jsem nezaznamenal žádný problém. Žádný pád aplikace nebo selhání nějaké funkce telefonu. Telefon je vždy připravený pracovat a vždy okamžitě odpovídá.

Telefon se dobře drží v ruce, je příjemně lehký a tenký a není potíž ho držet více než hodinu při hraní her. O problému nepodsvícných hlavních ovládacích kláves jsem se již zmiňoval dříve, ale když člověk ví, kde jsou, není to až tak těžké se trefit. Velikost telefonu je tak akorát a s trochou snahy se dá dosáhnout palcem i na nejvzdálenější roh.

Během měsíce používání se mi podařilo telefon jednou upustit. V loftovém bytě letěl z ruky na nejvyšší stupeň tvrdého dřevěného schodiště, dále skákaje po jednotlivých schodech dolů asi tři metry až se nakonec zastavil o tvrdou podlahu pod schodištěm. Telefon si toho zřejmě nevšiml, protože na něm nezůstal jediný škrábanec, žádný plast se nepolámal ani nepohnul a celý telefon zůstal zcela bez jakékoliv úhony. Byl to rozhodně ten nejhorší pád, který jsem jakýkoliv telefon viděl absolvovat a skutečně jsem nečekal, že mne pod schodištěm bude čekat něco jiného než hromádka plastů a elektroniky.

Telefon nabízí na zadní straně foťák s 5 Mpx. Po odfocení několika fotek je ale jasné, že jde o přeškálované nižší rozlišení. Fotky mají velmi špatnou kvalitu a rozhodně nejde o nativní 5 Mpx. Kolik však doopravdy foťák má jsem netestoval. Každopádně v Android 4.2.2 se dá rozlišení snímání nastavit.

Ukázková fotografie

Ukázková fotografie

Zhodnocení

Klady

  • Velice nízká cena
  • Vysoký výkon
  • Pěkný vzhled a příjemný tvar
  • Odolnost
  • Dva sloty na SIM

Zápory

  • Nefunkční GPS
  • Nekvalitní fotoaparát
  • Nepodsvícená hlavní tlačítka
  • Absence indikačních diod

Při koupi telefonu z Číny se člověk efektivně vzdává možnosti vrácení nefunkčního nebo rozbitého zboží v rámci záruky, kvůli ceně poštovného a prodlevám při reklamačním řízení. Nicméně, za tak nízkou cenu to není risk až tak velký. Pokud se telefon za rok rozbije, koupím si prostě další, za podobné peníze, jen o něco výkonnější a modernější model.

Celkově jsem s telefonem velice spokojený a uvažoval jsem o další koupi stejného modelu v černé variantě (pro sebe). Vzhledem k nedostatkům s GPS a foťákem si ale možná raději počkám na obdobné produkty s Android 4.4.

Komentáře

Pinta Prkola

Pinta Prkola

31.12.2013 9:07

S tím samým případem jsem myslel že takovéto slovíčkaření a napadáníse vzájemně nepřínáší žádnej užitek nikomu a nikdy.Přínosem pro všechny je už samotný fakt že pokud článek nenajdu tady najdu ho vedle a obráceně .To je pracovní postup všech novinářů.Jinak by se zřejmě každý napsaný řádek musel zřejmě chránit copyrigt

Pinta Prkola

Pinta Prkola

31.12.2013 9:08

Sorry copyright

Petr Mišák

Petr Mišák

31.12.2013 10:06

Radek:
Naprostý souhlas Radku.

Pluto:
Svých čtenářů si velmi vážíme a jakýkoliv feedback interně probíráme s cílem najít optimální řešení Win Win pro obě strany.
Pokud tak zásadově vyznáváte pravidla novinařiny, věřím, že už dále nebudete pokračovat v rozvíjení flamu. Je vidět, že vám na projektu opravdu záleží, budeme rádi za vaše nápady a připomínky na info@svetandroida.cz

Pluto

Pluto

31.12.2013 10:29

Pinta Prkola, Petr Mišák : Abych to uzavřel. (Taky mě moc nebaví poučovat redakci o novinařině.) Podle autorského zákona a podle zákona o duševním vlastnictví, platí pro všechny, kdo veřejně publikují. „Uvést svůj zdroj je morální: každý autor, který zveřejní svou vlastní myšlenku a zpřístupní ji veřejnosti, na ni má morální právo a jako takové má být také pojímáno. Zřejmě nikomu by se nelíbilo, že svou myšlenku nalezl v práci podepsané někým zcela cizím, aniž by v ní našel své jméno.
uvést zdroj je dáno zákonem: problematikou citací se zabývá i autorské právo, konkrétně zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském… “ Zdroj: http://www.vysokeskoly.cz/clanek/spravne-citovani-neni-jen-slusnost-ale-i-zakonna-povinnost
Veřejně ze sebe děláte hlupáky, chováte se protiprávně (nehledě k tomu, že branži asi moc nerozumíte).
Nechápu, že nikdo z redakce nezná autorský zákon.
Flamu šlo předejít již na počátku přiznáním chyby a její opravou, místo tvrdohlavého trvání na svém…

Pluto

Pluto

31.12.2013 10:43

Ps: Doupravil bych, kdyby šlo komentář editovat. Odeslal jsem příspěvek omylem, za stylistické nedostatky se omlouvám.

zizou

zizou

31.12.2013 13:20

Díky za super recenzi, rád jsem si přečetl o této zkušenosti. Taky díky moc za rady uživatelů ohledně GPS a hlasitosti.

Můj názor do diskuze: Editace článku je přece pro vás běžná věc, takže pokud redakce ví o chybě v aplikaci, do článku dávno měla být přidána věta o autorovi. Uvést, že se jedná o recenzi čtenáře může jedině prospět, bude se na ní pohlížet jinak než na recenzi redakce a autor si to zaslouží.

Radek

Radek

31.12.2013 13:52

Pluto, všiml jsem si a hodně mě to mrzelo…ze to redakce nechala tak vyhrotit, než se něco změnilo (jestli to byl jablíčkářův dobrovolný ústup nebo zásah redakce, to nedokážu posoudit). Jinak co se týká flamů pod články, dost často (jako třeba teď) by z diskuze mohli vzejít i pro redakci užitečné tipy… Možná by nebylo od věci zprovoznit na stránkách i nějaké fórum, abysme si mohli navzájem vyměnit názory a nazahlcovali diskuze OT příspěvky :-)

zizou

zizou

31.12.2013 14:12

Radek: super nápad, fórum by bylo hodně prospěšné!

Pluto

Pluto

31.12.2013 15:14

zizou, Radek : Jsem rád, že jsme se správně pochopili. A bezvýhradně s vámi souhlasím. Rozumní lidé se vždy nakonec domluví. Teď už jen aby se přidala redakce. Věřím, že se na změny těšíme všichni ;-)

MartinGale

MartinGale

2.1.2014 19:02

Telefon jsem měl v ruce, za tu cenu je to dobrá koupě.

Problém s hlasitostí jde vyřešit následovně:

1. Open engineer mode (on the dialer press *#*#3646633#*#* )
2. Move to Hardware Testing tab (third on the right), then to Audio
3. Select Normal Mode, for Type: spf and spf2 and for each level (from 0-6) increase the values and press set each time tip… for level 6 set 150 or at maximum 155 but not the maximum available 160.

4. When finish go back on menu Audio, select SpeechEnchacement
5. Change common parameter to Normal mode
6. Change parameter0 to parameter6
7. Set a value around 300
8. And for parameter7 set value between 96-124
9. Hotovo, restart netřeba.

Problém s GPS je klasický problém Mediatek chipsetů. Je nutné opravit gps.conf dle země, kde se nacházíte. Programy typu FasterFix by měly tohle udělat za vás. Je to jen problém softwaru, protože u MTK je GPS součást přímo procesoru a telefonům od Lenova, ZTE (používají taktéž MTK procesor) GPS problém nedělá.

Zbyněk Kratochvíl

Zbyněk Kratochvíl

2.1.2014 21:00

Recenze je věc záslužná, ale chtělo by to trochu doladit. Nemám na mysli sem tam zvolený nešťastný výraz to se prostě někdy stane. Také chápu nadšení recenzenta, že vyzkoušel jak se obchoduje s Čínou a má radost, že to opravdu vyšlo a on má za pár korun solidní telfon který mu určitě bude dobře sloužit, ale jeden fakt mě opravdu irituje a to je konstatování, že telefon má nízkou hlasitost sluchátka, ale někdy je to lepší, někdy horší podle toho s kým volám. To se na mně nezlobte, ale to je na úrovni Brávíčka pro jedenáctilété děti. Sám jsem stejný telefon pořídil manželce a jak někdo zmiňuje, že se u nás dá pár halířů pořídit 3310 to je opravdu směšné srovnání. Za těch cca 2200,-Kč se u nás nedá pořídit nic „značkového“ a srovnatelného, nicméně pokud by tato recenze měla sloužit jako návod pro koupi někomu kdo nemá o technice téměř žádné znalosti (můj odhad 97% běžné populace) tak si silně naběhne protože to sluchátko např.v dopravním prostředku není slyšet téměř vůbec tzn. telefon je bez drobné úpravy pro běžného uživatele nepoužitelný. Samozřejmě, že pro každého komu nedělá problém použít google a trochu angličtiny nezabere hledání odpovědí a oprava víc jak půl hodiny, ale podle mně mělo být v článku zdůrazněno, že má telefon toto úskalí. To stejné s problematickou GPS. Pokud by byblo v článku uvedeno i jak dané problémy vyřešit měl by opravdovou hodnotu pro každého čtenáře.

Jinak děkuji Světu androida za to, že je, našel jsem zde mnoho pro mne zajímavých informací.

Přikládám svůj rychlopřeklad pro vyřešení problémů s hlasitostí a předem se omlouvám za případné chyby, psal jsem to ve spěchu na požádání.
Stejný servisní kód by měl fungovat u většina MTK dvoujader, ale je možno použít i Mobileuncle tool jak psal přispěvatel výše, u čtyřjádrových MTK je nutno použít Mobileuncle tools

Otevři servisní mód: vyťukej na klávesnici hovoru kód: *#*#3646633#*#*
Přesuň se do menu Hardware Testing (třetí vpravo)
pak do menu Audio
vyber položku Normal mode, typ: spf and spf2 (jestli se dobře pamatuji tak jsem tam neměl přesně nápis „SPF“ ale bylo tam něco podobného a taky to bylo ve formátu „XYZ and XYZ2“)
pak nastav pro každou úroveň hlasitosti tvoji požadovanou úroveň, ( já jsem začal u 6 a nastavil jsem tam 155, pak jsem pokračoval na 5 a nastavil 140 atd. vždycky jsem ubral hodnotu o 15)
po každém nastavení hodnoty je třeba zmáčknout „set“ aby byla hodnota uložena.
Mysli na to že je potřeba aby hodnoty od 0 do 6 šly vzestupně jinak bude ovládání hlasitosti fungovat trochu nepravidelně :)

Až dokončíš nastavování úrovní jdi zpět do menu Audio,
zvol Speech Enchacement,
změń common parameter na Normal mode,
změň parameter0 na parameter6 a nastav pro něj hodnotu okolo 300
pro parameter7 nastav hodnotu mezi 96 a 124
po změně parametru nezapomeň vždy potvrdit set pro uložení

tlačítkem zpět vyskákej na základní obrazovku a proveď restart

hotovo telefon by teď měl mít lepší úroveń hlasitosti.

Petr Mišák

Petr Mišák

3.1.2014 0:48

Pluto:
Nevím, ale možná jsme se jen špatně pochopili.
Autorský zákon včetně novinářské etiky respektujeme. Autor článku byl řádně uveden. Pokud máte ale pocit, že došlo k jeho porušení nebo újmy, doporučuji kontaktovat příslušné orgány.

Aplikace SA obsahuje chybu, kdy dochází k zobrazení zadavatele článku do systému a ne jeho autora. Vzhledem k tomu, že z 99,9% se jedná o tutéž osobu o chybě jsme nevěděli, nemohli jsme ji předcházet. Aktuálně bohužel není v naších silách ji odstranit.
Trochu nechápu vaší potřeb někomu něco vysvětlovat, ale věřím, že to jako náš pravidelný čtenář děláte v dobré víře.

zizou:
Jsme rádi, že se recenze líbí.
Děkujeme za tip. Ani my nejsme dokonalí a tak vítáme váš zpětný feedback a snažíme se vám naslouchat. Informaci o autorovi a čtenářské recenzi jsme již do článku doplnili.
Taky bychom uvítali, kdyby se komentáře nezahlcovali OT. Fórum už existuje a to na adrese http://www.androidforum.cz/

MartinGale:
Super, děkujeme za návod.

Zbyněk Kratochvíl:
Děkujeme za postřehy a tipy.

Jsme rádi, že uživatelské recenze, které v současné době publikujeme jen výjimečně, vnímáte pozitivně. Pokud bude z vaší strany zájem a dost ochotných čtenářů podělit se o své zkušenosti, rádi budeme v této činnosti pokračovat a přizpůsobíme tomu i technické zázemí našeho redakčního systému.

Marian

Marian

3.1.2014 11:36

Dobra recenzia.Kupil som tento telefon synovi na vianoce.Mal som moznost pouzivat aj telefony znackove a ovela drahsie ale toto som necakal,uplna spokojnost.Vsetko funguje ako ma.Ten navod na rozbehnutie GPS mi pomohol.Za tie peniaze super.

Petr Mišák

Petr Mišák

3.1.2014 15:31

Marian:
To je skvělá zpráva a moc nás těší, že recenze byla přínosem. Pokud se s námi budete chtít podělit o jakékoliv zkušenosti z používání, budeme moc rádi.

Libor Foltýnek

Libor Foltýnek

3.1.2014 22:50

Mně se ta recenze poměrně líbila, je tam sice vidět autorovo nadšení z mobilu, který stál desetinu toho mého, ale přitom odvede víc než polovinu práce. Sice jsou tam mírné snahy bagatelizovat nedostatky (nefunguje GPS, je tichý, dodání měsíc…) ale budiž, myslím, že čtenář mezi řádky dokáže vyčíst nějak objektivní info.
Podobné recenze vítám, sám jsem napsal jednu recenzi a jeden článek a není to vůbec sranda a uvědomuju si, že to nemělo ani zdaleka úroveň standardních článků, chtělo by jich to víc, aby si zasloužily vlastní kategorii (napadá mě, že redakce by za recenzi mohla rozdávat prémium členství na nějakou dobu jako motivaci), co vy na to?
A nakonec bych se rád zastal redakce. Vím, že já osobně umím být docela osina v – víte kde, a když se mi něco nelíbí, ozvu se, ale jak Petr Mišák, tak celkově lidé z redakce vždy jednali slušně a vstřícně a nikdy se nestalo, že by neodpověděli nebo mě poslali do háje. Osočování, že neuvádí autora je fakt mimo, chyba v aplikaci je nepříjemná, ale když si pitomě nastavíte styly, tak taky něco uvidíte jinak nedělal bych z toho detektivku (hint pro redakci: založit nového autora a pod ním to vložit? To by jako workaround mohlo stačit, ne?)

Petr Mišák

Petr Mišák

4.1.2014 12:59

Libor Foltýnek:
Libore, moc děkujeme za povzbuzující slova. Jsme moc rádi, že naše aktivita je přínosem.
V případě, že by Martin Kopta psal pravidelněji uživatelské recenze, rádi jej v systému založíme jako redaktora.

Jinak s tím premium za uživatelkou recenzi dobrý nápad. Díky za tip.
Co si o tom myslí ostatní čtenáři?

Lubomír Nespala

Lubomír Nespala

6.1.2014 21:33

možem vás poprosiť toho kto už máte root o návod alebo postup? nepodarilo sa mi to nikde stiahnuť alebo pozrieť. ak sa dá tak po česko-slovensky :)) dik moc

Fanfanik

Fanfanik

7.1.2014 17:45

Super mobil ale tiež nemôžem rozbehať GPS.
V adresári system/etc by mal byť súbor gps.conf
v ktorom treba zmeniť pár vecí ale ja ho tam nemám
a pridať sa tam nedá lebo mobil nieje rootnutý.
Apk FasterFix nepodporuje Androidy 4.2 a novšie,
takže problém nevyrieši.
Skúsil som ešte toto http://androidforum.cz/gps-satelit-fix-vsetky-android-zariadenia-nutny-root-t25152-60.html
ale bez úspechu. Je to apka cez QR kód, ktorá by mala prepísať gps.conf.
Problém s hlasitosťou sluchátka som urobil podľa návodu vyžšie a funguje.

Pluto

Pluto

8.1.2014 15:09
Fanfanik

Fanfanik

8.1.2014 20:30

Dík za radu Pluto.
Už som to rozbehal podla návodu od Misa(vyžšie).
Asi na piaty pokus to vyšlo a musel som trochu
dlhšie počkať. Tez chytí 13 satelitov za pár sekúnd
bez netu.

Pluto

Pluto

8.1.2014 21:28

Ok, hlavně že to funguje ;-)

Cvrček

Cvrček

10.1.2014 10:56

Nevím, co tu kdo máte proti čínským eshopům. Nevýhodou je jen to, že je pošta pomalá a roční záruka. V praxi záruka funguje tak, že pošlete výrobek zpět (tou nejlevnější variantou) a oni Vám dokonce vrátí i cenu poštovného.
Já osobně takto nakupuji dost často a zatím bez problémů. Dokonce vrací okamžitě peníze v případě, že nemohou zaslat výrobek (například nemožnost odeslat baterie leteckou dopravou).
Jen si tady postesknu nad věcí, že je nutné platit nějaký poplatek České poště. To docela nechápu, na základě čeho, jelikož platí nějaké mezinárodní dohody o tom, že poštovné (většinou) platí odesílatel (formou známek nebo jinou formou). Za hranicemi (ČR) to (zatím) takto nefunguje a platit poště se nic nemusí… (chválapánubohu)

Cvrček

Cvrček

10.1.2014 10:56

BTW: dík za recenzi :)

rejdic

rejdic

11.1.2014 22:38

Z číny jsem si objednal už vícero zboží,ale u tohoto telefonu jsem narazil.Proximity senzor funguje velmi špatně,telefon se musí přimáčknout k uchu aby displej při hovoru zhasnul,jinak se stává že tváří ukončím předčasně hovor.Světelný senzor nefunguje vůbec.Jediný senzor co funguje normálně je ten gravitační.Z telefonu se stal spíš minitablet s možností příležitostného volání.

Jakub

Jakub

24.1.2014 21:54

Nedávno som si kúpil z Číny mobil Doogee DG100 a pri použivaní som zistil chyby:
-Nefunkčné GPS
-Nefunkčny light sensor
-Slabé slúchadlo

Po prečítaní recenzie som opravil sluchadlo a GPS tak že niekedy najde satelity velmi rýchlo a niekedy nenájde vôbec, a s Light sensorom si neviem rady vôbec.
Ďakujem za rady.

Za pravopisné chyby sa ospravedlňujem.

rejdic

rejdic

25.1.2014 18:34

Po korespondenci s čínským e-shopem o problémech s telefonem,mě napsali ať dám přístroj do opravy ,napíšu jim předběžnou cenu za opravu.Známý,servisák mobil rozebral a zjistil,že na modulu úplně chybí light a senzor přiblížení.Byl tam pouze prázdný tišťák.Samozřejmě N.D. jsou nedostupné,tak milý telefon putoval zpět.

fido

fido

27.1.2014 16:41

Taky jsem si pořídil DG 100 a samozřejmě problém se slabým poslechem, s GPS, které si dělá co chce. Light senzor mi zase dělá to, že když s někým domluvím, tak display je stále černý a naskočí až když ho uspím a probudím. Je to blbý v tom, že nikdy nevím jestli byl hovor ukončen nebo ne. Neudělá to pokaždé, ale jednou z deseti volání se display po chvilce rozsvítí. Ta GPS by potřebovala pořádnou anténu, pak by asi chodila dobře.

Alexi

Alexi

9.2.2014 20:13

Pořídil jsem si od téhož výrobce trochu větší DG300(5″ IPS), vše funguje super a to za pouhých 1.900,- Kč. Není k tomu co dodat.

Luigi

Luigi

19.2.2014 13:53

to je nutné pokaždé telefon při objednání z Číny protlačit celní byrokracií? (a platit navíc)

rejdic

rejdic

22.2.2014 23:32

Pokud ho na celní poště zadrží ta zaplatíš DPH.Někdy ovšem projde bez celního řízení.

Luigi

Luigi

6.3.2014 19:07

kupovali jste si někdo na DG100 bumper frame (ochranný rámeček)? nemůžu nikde sehnat něco s podobnými rozměry… tlačítka mě netlačí, ty klidně vyříznu.

Diana

Diana

30.7.2014 15:31

Zdravim chcem sa spýtať kde zoženiem obal na telefon doogee turbo dg 2014 ? zatial osm nikde nenašla ..a naozaj by sa mi veľmi zišiel nakoľko telefon je dosť tenký … podobné obaly ako na samsungy s vyklápacím otvorením ..

Raptor

Raptor

16.11.2014 19:35

Já tento mobil mám a jsem velice spokojen.Vše funguje skvěle!!!!

Raptor

Raptor

22.11.2014 11:56

:Diana:
Seženeš ho u vietnamců….. :-)

Doogee collo DG100

Doogee collo DG100

19.12.2014 15:08

Zdar lidi pokud někomu na Doogee collo DG100 jde potichu sluchatko pomužu.Ja to vyřešil. :-)
Muže napsat na Vlada.Guwak@seznam.cz.

eva

eva

10.2.2015 21:20

NESUHLASIM MNE GPS IDE

ocean

ocean

24.3.2015 10:52

Nastal problém. Z ničeho nic problémy s displejem. Z pravé strany chybí malinká část zobrazení. Je to jako by byl obraz posunutý více vpravo. Navíc je obraz proužkovaný, jako by prokládaný. Nevíte, co to je?

ocean

ocean

24.3.2015 10:53

Doogee 550 -Nastal problém. Z ničeho nic problémy s displejem. Z pravé strany chybí malinká část zobrazení. Je to jako by byl obraz posunutý více vpravo. Navíc je obraz proužkovaný, jako by prokládaný. Nevíte, co to je?

Petra

Petra

13.4.2015 11:37

Dobry den.Zniceho nic mi prestala fungovat predni kamera.Tedy spis se mi prestala uplne zobrazovat.Resetovala jsem ho,obnovila tovarni nastaveni a porad nic.Poradi mi nekdo?Dekuji moc

RSS (komentáře k článku)