Nejhranější PC hra PUBG se oficiálně dostane i na mobily. Je tu ale háček

pubg telefon android

PUBG neboli PlayerUnknown’s Battlegrounds je obrovský hit posledních měsíců, který na PC láme jeden rekord za druhým. Jedná se v podstatě o nejhranější PC hru poslední doby, kdy v počtu hráčů dokáže porážet například i takovou stálici jako je DotA2. Nyní byla oznámena oficiální verze hry PUBG pro mobilní telefony, jenže je tu malý problém.

Mobilní PUBG vyjde prozatím pouze v Číně

PlayerUnknown’s Battlegrounds je ve světě PC her velký fenomén, hra v podstatě ještě ani nevyšla. Je dostupná jako betaverze v rámci Early Access přístupu na Steamu a i přesto si ji za méně než rok koupilo více než 20 milionů hráčů. Tohle číslo ještě poroste s vydáním plné verze a také konzolové, kdy vychází za měsíc na Xbox One a v roce 2018 pravděpodobně i na PS4.

Nejsou to ale jediné dvě platformy, kde se PUBG rozšíří. Čínský internetový konglomerát Tencent minulý týden oznámil, že se dohodl s vývojáři z Bluehole na tom, že budou mít výhradní práva na hru v čínském regionu. A využívají toho opravdu hodně, dnes se totiž oznámila mobilní verze této úspěšné hry.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS – „BATTLE ROYALE“ Trailer

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS - "BATTLE ROYALE" Trailer

Informací k ní prozatím není mnoho. Tencent slibuje, že zachovají hratelnost podobnou z PC a nabídnou zážitek z Battle Royale žánru kdykoliv a kdekoliv. Samotné hraní PlayerUnknown’s Battlegrounds probíhá tak, že jste zhruba s další stovkou hráčů „vhozeni“ na velkou mapu, na které jsou různé poschovávané zbraně nebo vozidla.

Úkol je jednoduchý, zabít každého nepřítele a přežít na mapě. Ta se postupně zmenšuje kvůli tomu, aby hra netrvala dlouho a hráči se nehledali po mapě dlouhé hodiny. Oproti klasickým střílečkám se to liší hlavně v tom, že máte pouze jeden život. Jakmile zemřete tak končíte a jste vyřazeni ze hry.

Bude hodně zajímavé sledovat, jak si vývojáři poradí s herními mechanikami na dotykovém displeji. Bohužel neexistuje žádná informace o tom, jestli se chystá na později i verze mimo Čínu. Stejně tak se neví datum vydání či cena.

Hrajete PUBG na PC? Dokážete si hru představit na mobilních telefonech?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)