Pixel Launcher čekají změny: Opět jde o vyhledávací lištu

vyhledavaci lista pixel

Změna vyhledávací lišty nás čeká i tento rok. Google ji z nějakého důvodu s každou novou verzí mění, někdy více, někdy méně. S Androidem 8 Oreo přišla větší změna, když se z malé „pilulky“ stala velká vyhledávací lišta, která se přesunula úplně dolů pod ikony aplikací. Teď přichází další změna.

Vyhledávací lišta se rozdělí na dvě části

U společnosti Google je poměrně běžné, že nové funkce vkládá do svých finálních produktů, a to ještě v době, kdy zdaleka nejsou zcela připravené. Díky tomu ale máme k dispozici informace o tom, co Google chystá ještě před oficiálním představením. Nyní se to tak stalo u Pixel Launcheru, která se nachází na Google telefonech, ale zároveň udává směr i výrobcům třetích stran, kteří se častokrát inspirují.

Novinky se objevily v poslední verzi APK souboru, prozatím novinek není tolik, ale všimnete si jich na první pohled. Už v Androidu Oreo se hlavní vyhledávací lišta designově předělala a přesunula do spodní části. Nyní se rozděluje, zvlášť se objevuje tlačítko pro hlasové ovládání a zvlášť textové vyhledávání.

Google se tak částečně vrací k „pilulce“ neboli „tic-tacu“, jak se přezdívalo vyhledávání v Androidu 7 Nougat. Tento nový design se momentálně testuje na hlavní stránce, ale i v seznamu aplikací. Více informací nejen o novinkách v Pixel Launcheru, se dozvíme již za měsíc, kdy se koná konference Google I/O 2018.

Pixel Launcher
Pixel Launcher

Jak se vám líbí tato vyhledávací lišta v Pixel Launcheru?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)