TOPlist

Partnerský program Waze pomůže organizátorům akcí i řidičům

partnersky_program_waze_ico

Autoři navigační aplikace Waze dnes na oficiálním blogu oznámili spuštění globálního partnerského programu. Ten bude primárně určen organizátorům a pořadatelům akcí, jež nějakým způsobem ovlivňují dopravu. Partnerský program má pomoci s organizací provozu a přispět k lepší komunikaci s účastníky i širší komunitou.

S více než 65 miliony aktivními uživateli po celém světě a více než čtyřmi tisíci úspěšně podporovanými akcemi chce Waze nabídnout partnerům přístup ke svým technologiím pro řízení provozu a komunikačním kanálům. Výsledkem spolupráce by mělo být například průběžné uzavírání komunikací v navigaci a poskytování dopravních informací v reálném čase.

Partnerský program nabídne nástroje organizátorům akcí a událostí Partnerský program nabídne nástroje organizátorům akcí a událostí

Co partnerský program Waze nabídne?

  • Využití technologií Waze ke zlepšení plynulosti silničního provozu během akce.
  • Použití nástrojů Waze pro správu uzavírek v reálném čase.
  • Možnost sledovat dopravní situaci v okolí akce na živé mapě.
  • Pomoc uživatelům Waze s nalezením nejrychlejší cesty kolem provozu a uzavírek souvisejících s akcí.
  • Možnost vytvoření vlastní webové stránky události se zprávami o stavu uzavírek.
  • Odkazy pro sdílení trasy do místa události.

Projekt startuje se dvacítkou partnerů v Severní Americe, Latinské Americe, východní Evropě a Asii. Waze věří, že z propojení organizátorů a komunitní navigace budou těžit všichni. Autoři vnímají práci „Wazerů“ po celém světě, kteří pomocí aplikace poskytují důležité údaje o dopravní situaci. Přímou spolupráci s partnery tak považují za jeden ze způsobů, jak oplatit komunitě řidičů jejich snahu a aktivitu.

Co je cílem projektu?

Partnerský program bude zdarma pro partnery všech velikostí a rozsahu. Jeho cílem má být zlepšení celkového zážitku z pořádaných akcí a událostí. Hlavními výhodami pro všechny strany jsou:

  • Pro partnery – program může pomoci rozšířit informace o komunikacích a parkovištích v okolí akce. S Waze mohou organizátoři optimalizovat provoz a dostat účastníky mnohem rychleji do/z místa události. Kromě spokojených účastníků může takové opatření přispět k potenciálně vyššímu výnosu ze vstupného a další výhody.
  • Pro účastníky – menší frustrace z uzavírek a změn v dopravě, snadnější navigace k cíli.
  • Pro uživatele Waze – informace o uzavírkách a dopravních omezeních pomohou lépe se orientovat v okolí události.
Ukázka komunikace při Rock 'n' Roll Marathonu Ukázka komunikace při Rock ‚n‘ Roll Marathonu

Pokud chcete vědět o plánovaných událostech a akcích ve vaší oblasti, navštivte stránku Významná dopravní omezení. Patříte-li k organizátorům, můžete se dozvědět o možnostech, jak se stát partnerem, na stránce www.waze.com/cs/eventpartners. Přidejte se ke komunitě organizátorů akcí z celého světa, abyste mohli informovat miliony uživatelů o tom, co se děje na silnicích v jejich městech. Případnou žádost o zařazení lze podat pomocí jednoduchého formuláře. Jestliže pořádáte akci, ovlivňující dopravu v okolí, ale nechcete se zapojovat do partnerského programu, můžete kontaktovat přímo komunitu editorů – kontakty najdete na webu www.wazer.cz.

V Česku komunita editorů sama připravuje do mapových podkladů průměrně deset až dvacet událostí ročně. Spolupracují například s organizátory RunCzech maratonů, cyklistických závodů a dalšími, kde jsou v souvislosti s konáním akce prováděny uzavírky komunikací a změny v dopravě. Ve spolupráci s Rally4Now jsou podchyceny dopravní situace kolem závodů největších závodů rallye nejen na našem území, ale i v Polsku, na Slovensku a dalších zemích. Kromě údajů o uzavřených komunikacích jsou návštěvníci navigováni přímo na divácká místa. Rozšíření spolupráce s organizátory akcí prostřednictvím partnerského programu by tak mohla přispět k ještě lepší informovanosti řidičů.

Zdroje: blog.waze.com, waze.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)