Parrot představil nové hračky pro váš telefon – A.R Drone Mini a Sumo

parrotcover

Když se řekne dron, spoustě lidí se vybaví právě populární létající kvadrokoptéra od společnosti Parrot. Kromě létání, zvládne natáčet i video a celá se ovládá mobilním telefonem či tabletem. I přes ne zrovna nízkou cenu slavila společnost s drony úspěch, a proto na letošním veletrhu CES představila hned dva nové modely.

parrot-ces

A.R Drone Mini

Klasický drone není zrovna malý a pokud nebydlíte ve vile o rozloze 500 m2 s výškou stropu přes pět metrů, moc dobře si s ním v místnostech nezalétáte. To si uvědomil i Parrot a představil A.R Drone Mini, jehož velikost je oproti většímu bráchovi zlomková. Bohužel na něm nenajdeme kameru pro natáčení videa. Propojení s telefonem je realizováno skrz Bluetooth LE místo Wi-Fi. Zajímavou vychytávkou jsou dvě „kola“ po stranách, která vašeho drona ochrání před nárazy do zdi a stropu. Ceny ještě nebyly oznámeny, ale dá se předpokládat, že bude levnější než klasický A.R Drone.

parrot

 

parrot1

Parrot AR.Drone Mini at CES 2014

Parrot AR.Drone Mini at CES 2014

Parrot Sumo

Se Sumem si nezalétáte, místo toho si s ním parádně zajezdíte po zemi. Dvě velká gumová kola by neměla mít problém s překonáváním terénních překážek. Sumo má, stejně jako A.R Drone, přední kameru pro snímání okolí a pro připojení k telefonu slouží Wi-Fi. Jaká je ale nejlepší vlastnost této novinky? Umí skákat! A to až 80 cm do vzduchu, což mu umožní překonávat schody a různé další nástrahy.

sumo

 

sumo 1

Parrot Jumping Sumo at CES 2014

Parrot Jumping Sumo at CES 2014

 

Parrot MiniDrones Jumping Sumo & Rolling Spider

Parrot MiniDrones Jumping Sumo & Rolling Spider

Jak se vám novinky líbí?

Zdroj: Android Police

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)