Pařba na víkend – tipy na Android hry 85

featurd

Dnešní Pařba na víkend bude především o závodění. Nejprve to bude v novince od EA, Need for Speed Most Wanted a poté v zábavné relaxační hře SpeedCar 2. Pokud vás lákají nekonečné runnig games jako například Agent Dash či Temple Run, je zde pro vás povedená alternativa Super Bit Dash. Stále se ještě nezapomnělo na zombies a proto nám Gameloft nachystal Zombiewood. Na závěr si s ufounem zalétáte ve vesmírném modulu ve hře Skyriders. S chutí do toho.

Need for Speed Most Wanted

Do mobilního světa her vtrhnul další velikán v oblasti závodních her. Po několika trailerech a měsících lákání společností Electronic Arts se na Google Play konečně objevil další díl Need For Speed, jmenuje se Most Wanted a má co nabídnout. U mobilních her společnosti EA jsme prozatím byli zvyklí na nejlepší kvalitu. U této novinky tomu není výjimkou. Nový NFS je pojat arkádovým stylem a vstupuje do přímého souboje s konkurenční sérií závodních her Asphalt od vývojářů z Gameloftu. Po pár minutách hraní NFS zjistíte, že zde není co srovnávat, protože Most Wanted má jednoduše navrch. A co tedy nový NFS vlastně nabídne? Dočkáte se naprosto revolučního vizuálního zpracování velmi zábavných adrenalinových závodů moderních aut. Hra se ovládá gyroskopem či softwarovým volantem. Výsledky svých jízd si můžete porovnat s ostatními hráči po celém světě, stačí se pouze přihlásit do sítě Origin, která je do hry zabudována. NFS Most Wanted je skvělá závodní hra a nezbývá, než ji doporučit.

nfs1

Need for Speed™ Most Wanted
Need for Speed™ Most Wanted

Zombiewood

je novinka od Gameloftu se zombie tématikou. Ano, oživlí mrtví jsou opět zde! Gameloftu však musíme dát palec nahoru za odlišení se od stereotypu, alespoň co se nápadu týče. Hlavní hrdina se  totiž stává „zombiewoodským“ hercem. Cílevědomý režisér využije invaze nemrtvých a zaměstná vás jako hlavního aktéra svých filmů. Z ptačí perspektivy v nich budete likvidovat masy přicházejících zombies pomocí 2 softwarových joysticků. Jelikož je hra zdarma, tak zde budou hrát velkou roli mikrotransakce. Slouží především k otevírání dalších kampaní, nákupu zbraní a dalších podpůrných nástrojů k likvidaci. Při plnění všech úkolů jednotlivých misí můžete získat dostatek peněz na postup ve hře a mikrotransakce by nemusely být třeba. Později si vás ale rozhodně najdou.

zombie1

58f57dc690ea0b88b85e76ec7df33d46?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Super Bit Dash

Je další z řady nekonečných running games v retro provedení. S vaším hrdinou budete běžet přes náhodně generovaná kola. Nastavit si  můžete jak herní mód, tak obtížnost. Na výběr máte z klasické kampaně a nekonečného endless módu. Od běžných her tohoto typu se Super Bit Dash liší svou rozmanitostí. Kromě skoku přes překážky musíte totiž využívat úhybné manévry do všech stran. Každý takovýto stojí jednu zlatou minci a proto  je po cestě musíte sbírat. Pokud chcete v této hře uspět, musíte se naučit dobře a především rychle reagovat a umět se přizpůsobit náhodně tvořeným překážkám. Super Bit Dash může působit jednoduše, ve skutečnosti tomu tak rozhodně není. Tak či onak se jedná o velmi zábavnou hru.

dash1

Super Bit Dash
Super Bit Dash

Klasická závodní hra, ve které je vaším úkolem dojet co nejdál. Vývojářem této hry je OoO studio. To má za sebou už několik podobných her. Speedcar 2 se stejně jako předchozí díl ovládá gyroskopem. Pro aktivování nitra stačí držet prst na příslušném tlačítku na displeji. V pokračování hry Speedcar se budete muset vypořádat se zatáčkami. Jedná se o zajímavé zpestření tohoto typu hry, protože se tento typ her na Google Play doslova přemnožil a v 90% se jedná o totožné hry s odlišnou grafikou. Nejedná se o nic složitého, ale o naprosto nenáročnou hru na odreagování.

speed1

49a37da315a20bf090f79461940259cb?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Na závěr zde máme hru na odreagování. V roli mimozemšťana budete létat ve svém vesmírnem modulu a sbírat barevné mince. Při taputí displeje se váš modul obrátí a změní se jeho barva. Poté musíte sbírat jen ty mince, které mají stejnou barvu jako váš současný modul. V případě, že tak  nebudete činit, se vaše vesmírné vozidlo zpomalí. Jednotlivé levely jsou stále složitější a mají více překážek. Po grafické stránce se jedná o velmi povedený titul. Je totiž nenáročný a zároveň vypadá velmi dobře. Pokud stále váháte, tak si vyzkoušejte lite verzi zdarma. Nabízí omezený počet kol a určitě vás naláká ke koupi plné verze.

bla1

a843538806104a82536e94a1992b53da?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)