Pacif-i recenze: Chytrý dudlík sleduje teplotu vašeho dítěte

pacif-i

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Pokud máte děti, tak víte, že jejich zdraví je pro vás to nejdůležitější. Díky Pacif-i je sledování zdraví vašeho dítěte mnohem jednoduší. Tento chytrý dudlík dokáže měřit tělesnou teplotu. Díky tomu lze sledovat, jestli se na vašeho potomka nechystá nějaká chřipka, nebo to, jak reaguje na očkování. Pacif-i jde jednoduše propojit s telefonem pomocí Bluetooth. Naměřená data tak máte stále po ruce. Více se dočtete níže.

pacif-i

Obsah recenze chytrého dudlíku Pacif-i

Obsah balení a vzhled Pacif-i

Obsah balení není zrovna rozmanitý. V krabičce najdete již zmíněný dudlík a také krytku proti ušpinění. Víc není potřeba. Vše potřebné má dudlík zabudované v sobě a zbytek obstará mobilní aplikace, s jejíž pomocí sledujete zbytek funkcí. Nečekejte tedy v balení nějaké překvapení.

Co se vzhledu týče, tak Pacif-i se vyrábí ve čtyřech barevných variantách. A to v modré, zelené, oranžové a růžové. Na vnitřní straně je samozřejmě část, která se vkládá do úst dítěte. Zde je vidět senzor pro měření teploty. Na vnější straně je velké tlačítko, kterým se dudlík zapíná. Na první pohled se Pacif-i tváří jako naprosto obyčejný dudlík.

Technické údaje a zpracování

Dudlík je vyroben převážně z průhledného silikonu. Je tedy voděodolný. Díky tomu ho lze v klidu opláchnout ve vodě a udržovat ho v čistotě, nedoporučujeme však vyvařovat ve vodě. Hygiena je pro malé děti obzvláště důležitá, protože jejich imunitní systém se teprve vyvíjí.

Jak už bylo zmíněno, teplotní senzor se nachází v části, která je v ústech, aby bylo měření co nejpřesnější. Na druhé straně se nachází zapínací tlačítko. Stisknutí tlačítka jde dost těžce. Nejspíše je to kvůli tomu, aby ho dítě samo nevyplo. V tomto tlačítku je také zabudovaná indikační dioda.

Výrobce uvádí, že dudlík lze použít pro děti od 0 do 3 let. Pacif-i je však o něco větší než obyčejné dudlíky. Často se stává, že ho dítě vyplivne, protože mu zakrývá nosní dírky. V závislosti na velikosti dítěte doporučujeme chytrý dudlík používat od půl až jednoho roku. Oproti klasickému dudlíku, který váží okolo 8 gramů, Pacif-i váží zhruba 16 gramů. I to může být důvod, proč ho novorozenci, popřípadě kojenci vyplivují.

Funkce a využití chytrého dudlíku

Jak už bylo napsáno výše, hlavní funkcí chytrého dudlíku je funkce měření teploty. Od tělesné teploty dítěte se dá odvodit spoustu dalších věcí. Uvidíte tak, jestli je dítě podchlazené, nebo má zvýšenou teplotu. Dále můžete pozorovat, jaký vliv mělo na dítě proběhlé očkování nebo léky.

pacif-i

Pokud máte dětí více, lze jejich teplotu sledovat současně. K tomu ovšem potřebujete další dudlík. S Pacif-i přichází konec zdlouhavého hledání. Pokud vaše dítě dudlík vyplivne, a vy ho nebudete moci najít, lze ho pomocí telefonu lokalizovat a rozsvítit tak indikační diodu. Lokalizace funguje na vzdálenost přibližně padesát metrů (v závislosti na síle signálu). Tuhle funkci ale berte s rezervou, dioda totiž není nijak moc výrazná a je docela dobře ukrytá, takže nelze vidět z každé strany dudlíku.

Aplikace a propojení s telefonem

Pro párování s telefonem je potřeba aplikace Pacif-i, the Smart Pacifier, která je dostupná na Google Play a samozřejmě Bluetooth. Aplikace je pouze v angličtině. O překladu do češtiny se zatím neví. Stačí aplikaci stáhnout a nainstalovat. Poté se aplikace otevře a dostanete na výběr, který dudlík v dosahu chcete spárovat. K používání musíte mít zařízení s operačním systémem Android 4.3, nebo iOS 7 a vyšší.

Samotná aplikace je stabilní a nepadá. Párování probíhá velmi rychle, což potěší. V nastavení se dají upravit zobrazované informace připojeného dudlíku. V první řadě lze nastavit jméno, dále jsou tu jednotky, v jakých bude teplota zobrazena. Na výběr jsou stupnice Celsia a Fahrenheita. V poslední řadě jsou tu dvě možnosti měření. Teplotu můžete měřit buď průběžně po celý den, nebo nastavit určitý čas, kdy bude měření probíhat. Aplikace v historii zobrazí také počet měření a průměrnou teplotu.

Dále máte možnost v aplikaci vytvořit profil dítěte. Zadáte jméno a do paměti se vám bude ukládat historie měření. Tato funkce je v současnosti bohužel nepoužitelná, protože aplikace změněné jméno neuloží. Na testovaném zařízení Honor 8 se také špatně vykreslují některá tlačítka. Tahle funkce by se měla v budoucnu ještě vylepšit. Aplikace vás také neupozorní na velké výkyvy teploty. Pokud chcete mít o naměřených teplotách přehled, musíte si aplikaci pravidelně hlídat. Bohužel rychlost aktualizací není nějak závratná, naposledy se aktualizovala v únoru roku 2017.

Pacif-i, the Smart Pacifier
Pacif-i, the Smart Pacifier

Pár poznatků na závěr

Chytrý dudlík je rozhodně dobrý nápad. Využít věc, kterou používá spousta rodičů k něčemu užitečnému je velké plus. Co se výdrže týče, tak v dudlíku je umístěna plochá baterie. Energeticky nenáročný senzor pro měření teploty je opravdu úsporný. Díky tomu by měl dudlík vydržet v provozu celý rok.

S vydáním Pacif-i v České republice se zatím nepočítá. Dudlík lze objednat na stránkách výrobce Blue Maestro. Cena je stanovena na 39.99 liber, což je podle aktuálního kurzu necelých 1 200 korun včetně DPH. To je docela dost na to, že dudlík pouze měří teplotu. Na aplikaci by to chtělo také zapracovat. Opravit chyby a doplnit o nové funkce. Chytrý dudlík by za tu samou cenu mohl například hlídat spánek dítěte. Chytrý dudlík Pacif-i je sice hezká a originální věc, v tomto případě však platí, že za hodně peněz je to málo muziky.

Klady

+ voděodolný
+ výdrž baterie 1 rok
+ sledování více dudlíků najednou
+ rychlé párování s telefonem

Zápory

– vysoká cena
– mezery v aplikaci
– velký pro novorozeně
– měří pouze teplotu

Plánujete koupit svým dětem nějaké chytré výrobky?

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)